Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2018 Cuma 17:23
Efsane İsim ÖZADALI’dan Başkan UYSAL’a Mesaj var! “90 yıllık deniz bayramımızın tekrar edilmesi en büyük hayalim sayın başkanım”
Ereğli’de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle tören düzenleneceği bildirildi. Ancak geleneksel yağlı direk yarışmalarına ise bu sene de yer verilmeyecek!

Karadeniz Ereğli Liman Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,

1 Temmuz Pazar günü saat 09.00’da Çelenklerin Atatütürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayacak olan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edecek.

Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Vekili Murat Akpınar’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapmasının ardından saat 09.30’da Belediye Limanı’ndan römorköre binilerek, deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılmasıyla tören sona erecek.

SPORTİF FAALİYETLERE YER VERİLMEYECEK!...

Her yıl 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramlarında akşamüzerleri Bozahane Limanı’nda yapılan eğlence, sportif faaliyetler ve özellikle yağlı direk yarışmasına programda yerilmeyecek.

Geçtiğimiz yıllarda bayrak yarışındaki gençler ile Belediye başkanı arasında çıkan polemik sonrası Ereğli Belediye başkanı bayram yerini terk etmiş ve bundan sonraki yıllarda bu etkinliklere gerginlik olacağı gerekçesi ile yer verilmemişti.

BU SENE DE OLMAYAK YAĞLI DİREK YARIŞLARI İÇİN EFSANE İSİM RAFET ÖZADALI’DAN BAŞKAN UYSAL’A ÇAĞRI

Kdz. Ereğli’nin 1 Temmuz Kabotaj Bayramı ile özdeşleştirdiği yağlı direkten Türk Bayrağını alma yarışmaları bu bayramın olmazsa olmazları arasında yer alıyordu. Yıllar yılı bu yarış Temmuz ayının geleceği günlerin yaklaşması ile Bozhaneli gençler arasında bir mutluluk ve heyecan ile bekleniyordu.

Eski dönemlerin efsane, yağlı direkten bayrak alma şampiyonluğunu defalarca yaşamış ismi Rafet ÖZADALI sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım ile Belediye Başkanı UYSAL’a seslenerek; “90 yıllık deniz bayramımızın tekrar edilmesi en büyük hayalim sayın başkanım” dedi.

Şimdi kamuoyu ise başkan UYSAL’ın bu çağrıya nasıl cevap vereceğini merak ediyor.

 
Gösterim : 3582
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21640453, Bugün: 438 kez ziyaret edilmiştir.