Kayıt Tarihi: 27 Mart 2018 Salı 16:30
Kurtuluş AYYILDIZ TSO Başkan Adayı Sertan YALÇIN’ın Basın Toplantısını Değerlendirdi!
MEĞERSE ŞEFFAF TSO’DAN ANLADIKLARI ODALARIN CAMEKANLI OLMASI İMİŞ! GEÇTİ BORUN PAZARI, SEN HALEN ÜNİVERSİTE DİYE PROJE ÜRET! LAFI EVELEDİ, GEVELEDİ AMA “FETÖ” DİYEMEDİ!

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine 3 hafta kala adaylar maharetlerini sergilemek adına ardın sıra basın toplantıları düzenlemeye başladılar.

Bugün ise (27 Mart 2013 Salı) hali hazırda 2 dönemdir TSO’da görev yapan ve an itibari ile de başkanlık koltuğunda oturan Sertan YALÇIN ve ekibi bir kez daha basın karşısına çıkarak kendilerini anlatıp, projelerini sundular…

2 dönemdir TSO’da olan bir yönetim için halen “cek”, “cak” larla kendilerini ifade etmeye çalışmaları benim bir hayli dikkatimi çekti. Oysa, icrayı elinde bulunduran, hele ki 2 dönemdir odada olan sizlerin bence “yaptık”, “ettik”, “başardık” gibi kelimelerle biten cümlelerle karşımıza çıkmanız daha doğru olurdu kanaatindeyim.

Sanki ilk kez yönetime taliplermiş gibi şu yapılacak, bu olacak vs tarzında kelimelerle tabanda kendinize yer bulmazsınız, şimdiden söyleyeyim size…

Gelelim toplantının satır aralarındaki, gaf mı desem, tecrübesizlik mi desem bilemedim; enteresan bulduğum konu başlıklarına….

MEĞERSE ŞEFFAF TSO’DAN ANLADIKLARI ODALARIN CAMEKANLI OLMASI İMİŞ!

Okumuş, kültürlü biri olarak Sertan YALÇIN’ı çok uzun zamandır çocukluğundan beri tanırım. Kişilik olarak sevdiğim biridir, ama böyle gaflara da düşmesi aklıma kafasının çok karışık olduğunu da getirmiyor değil…

Diyor ki Sertan Başkan;

Biz Şeffaf bir odayız.

Bundan böyle şeffaf olacağız demeye getiriyor.

Getiriyor getirmesine de; TSO bünyesinde tüm odaların görülebilir, camekanlarlarla kapattık diyor. Yani herkes ayan beyan ortada! Sertan Başkanın Ticaret ve Sanayi Odası olarak Şeffaflıktan anladığı bu ise vay haline Ereğli’nin!

GEÇTİ BORUN PAZARI, SEN HALEN ÜNİVERSİTE DİYE PROJE ÜRET!

Sertan Başkan konuşmasının ve açıkladığı sözde projelerle geçmişte yaptıklarının arasına Üniversiteyi de sokuşturmadan edemiyor!

Ama Sn. Doğan GÖNÜLLÜ’nün sorduğu; “bu iş çok uzadı, hani 10 bin öğrenci demeye getirdiği sorusuna sağlıklı cevap veremediği gibi, üniversite arazisinin elden avuçtan kayıp gittiğinden bile bi haber, halen 4 sene önce tutturdukları gibi 10 bin öğrenci hevesi ile Ereğli kamuyounun ağzına bir parmak bal çalmaktan da kaçınmıyor…

Sertan Başkan; Geçti Borun Pazarı… Üniversite arazisi “arazi” olmak üzere… Hani halen haberin yoksa yerel medyaya bir göz at derim sana!

LAFI EVELEDİ, GEVELEDİ AMA “FETÖ” DİYEMEDİ!

Toplantının sonunda gazeteci arkadaşımız Seyhan DİKAY’ın TSO Başkan adaylarından Arslan Keleş’in dünkü toplantısındaki “FETÖ’nün bizi desteklemediği kesin” şeklindeki sözlerini içeren sorusunu “Arslan Bey, bu konuda bildiği bir şey varsa açıklasın. Bizim ve ekibimizin dün olduğu gibi bugün Devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bizim bu konularla ilgili yakından ve uzaktan en ufak bir ilişkimiz olamaz. Biz, Devletimiz ve milletimizin yanında oluşumuzu, ve duruşumuzu 15 Temmuz sürecinden sonra net bir şekilde kamuoyu ile paylaştık ve duruşumuzu sergiledik” diye cevaplaması beni şoka uğrattı… Açıklamanın içinde FETÖ kelimesi yok! Onun yerine “Bizim bu konularla ilgili yakında ve uzaktan en ufak bir ilişkimiz olamaz” cümlesi var!

Yaklaşık 2 hafta kadar önce Niyazi Özcan’ın bir radyo programında FETÖ’nün TSO seçimlerinde rol oynadığını açıklaması ardından da Arslan KELEŞ’in açıklamaları sonrasında geriye kalan tek grup olarak buna açıklık getirirken “Bizim bu konularla ilgili yakından ve uzaktan en ufak bir ilişkimiz olamaz” yerine “FETÖ ile bir ilişkimiz yoktur” demeniz daha yakışıklı olmaz mıydı?

Bu kadar lafı eveleyip gevelemeye gerek yok Sertan Başkan!..

 
Gösterim : 3774
YORUMLAR
bila eren / “FETÖ ile bir ilişkimiz yoktur”
Eh bunu demesi için etrafına baktı veeeeee yutkundu mu ne?..
0
1

AHMET DURAN / PROJELER YALANDIR
Sertan YALÇIN’ın ; düzenledikleri faaliyet’ ve ‘proje’ tanıtım toplantısında öncü ve güvenilir sloganı ile içi dolu iddiasıyla açıkladığı projelerden; OSB 1990’lı yılların projesidir, bugünlerde hala bitirilememiş ise bu kendi beceriksizlikleridir, Tersaneler konusunda sadece bir şirket kuruluşuna teşebbüs etmişlerdir,tersane sahiplerine güven telkin edemedikleri için başarılı olamamışlardır,esasen ortada proje yoktur, Üniversite konusunda sadece üyelerinin parası ile 800.000.TL.vererek ek bina yaptırdıkları kendi faaliyet raporlarında yazılıdır,buna karşı öğrenci sayısını yükseltememişlerdir, Erdemir’in yüklerinin kamyoncu tarafından taşınması için Erbirlik Kooperatifi kurulmuştur,TSO üyeleri bu kooperatife ortak değildir,yani kendi nakliyeci üyesinin işleri kooperatife verilmiştir.Nakliyeci perişan olmuştur,ama bunu da proje olarak açıklamaktadırlar, ISLAH OSB kendi ürettikleri bir proje değil,kanunla yürütülen bir Devlet projesidir, TEKNOPARK üniversite-sanayi işbirliği projesidir ve sahibi üniversitedir,TSO ise kurulacak şirkete sadece ortak olabilir, SONUÇ OLARAK ;SERTAN YALÇIN’ININ İÇİ DOLU VEYA BOŞ HİÇ BİR PROJESİ YOKTUR,HEPSİ YALANDIR.
0
2

arzu likoğlu / yazık
Ahmet Duran arkadaşı tebrik ediyorum. Çok açıkSÖZ birisi... Ekmek yediğin kaba pisletme diye bir söz vardır. İşten atılmadan önce herkese abi... İşten atıldıktan sonra herkesi kötüle... Ahmet Durancım kimse seni ciddiye almıyor.
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21669514, Bugün: 6431 kez ziyaret edilmiştir.