Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2018 Perşembe 18:22
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı UYSAL’dan Gazeteciler Gününde Gazetecilere İNCE AYAR!
10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL tarafından bölgede yayın yapan yerel gazetelere ve çalışanlarına bir yemek düzenlendi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL tarafından bölgede yayın yapan yerel gazetelere ve çalışanlarına Kdz. Ereğli Öğretmenevi’nde bir yemek düzenlendi. Yemeğe Ereğli’nin dışında Zonguldak, Kozlu ve Alaplı’dan bazı gazetecilerden de katılım oldu.

GAZETECİLERE İNCE AYAR

Bölgedeki bazı gazete ve gazetecilere uyguladığı baskıcı tutumu ile defalarca gündeme gelen AK Partili Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin UYSAL 10 Ocak dolayısı ile Öğretmevinde yemek bahanesi ile topladığı gazetecilere çaktırmadan ince ayar verdi.

Hakimiyet gazetesinin haberine göre; yemekte bir konuşma yapan UYSAL, “Herşey Yazılmamalı” diyerek adeta asli görevi kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilere inceden ayar verdi. UYSAL; “Gazetecilerin önemli görevleri de var. Bazı şeyleri yazmak kadar, bazı şeyleri yazmamanın da şehre büyük katkıları olacaktır. Elbette bir yönden bakıldığında; gazeteci her gördüğünü yazma ve okuruna aktarmak zorunda, burada hemfikirim. Ama bazı şeyler var ki, yazılmasa daha iyi olur. Acaba çok okunmak, çok tıklanmak ve çok sansasyonel habercilik mi yapmak lazım, yoksa ‘ben bölgeme katkı vereceğim, benim karakterim bu’ demesi mi lazım. Bu duygularla gazeteciler gününüzü kutluyorum.” diyerek tarihi bir gafa imza atmış oldu.

GAZETECİLER ve GAZETE DERNEKLERİ BU KONUŞMAYA NEDEN SESSİZ KALDI?

Geceye bölgedeki Gazeteci derneklerinin nerede ise tamamının başkanlarının da iştirak ettiği sözde yemek sırasında sarfedilen ve gazetecilere “ayar verildi” olarak algılanan bu sözlerinden ötürü Belediye Başkanı UYSAL’a neden tepki göstermedikleri ise akıllarda soru işareti bıraktı.

 
Gösterim : 3238
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550310, Bugün: 253 kez ziyaret edilmiştir.