Kayıt Tarihi: 6 Ekim 2017 Cuma 18:35
ÖZCAN: “Kara bitti, sırada denizcilere geldi!”
Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Niyazi Özcan, Erdemir yönetimin Ereğli düşmanlığının devam ettiğini belirterek son olarak ilçedeki acenteleri kapattıracak adımlar attığını söyledi.

Kdz. Ereğli TSO Başkan Adayı Niyazi Özcan yazılı bir açıklama yaparak Erdemir yönetimini eleştirdi. Erdemir yönetiminin özelleşmeden sonra ilçedeki sac tüccarları, nakliyeciler, tedarikçileri iflas ettirdikten sonra şimdide yeni bir uygulama başlatarak ilçedeki acenteleri yok etmeye çalıştığını savundu. Özcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’nin özelleştiği günden bu yana ortaya koyduğu bencil politikalar tüm hızıyla yenileri ile birlikte uygulanmaya devam ediyor.

Daha önce satış ve satın alma müdürlüklerini Ereğli dışına çıkarıp başta 400 sac tüccarını batıran ve Ereğli esnafına büyük darbe indiren Erdemir, devam eden yıllarda kendi bünyesinde nakliye firması kurup ilçedeki nakliye sektörüne de yok etmişti. Tedariklerinin büyük bir kısmını Ereğli dışından alarak ilçeye büyük kötülükler yapan Erdemir yönetimi şimdide denizcilik sektörüne el atmıştır.

Ereğli düşmanlığı bir türlü bitmek bilmeyen Erdemir yönetimi zaten özel olan limanı yeniden özelleştirerek başka bir firmaya işletmeye verdi. Bununla da yetinmediler limana gelen gemilerin acenteliğini de İzmit Kocaeli’den bir firmanın yapmasını zorunlu kıldılar. Ereğli düşmanı Erdemir yöneticilerinin Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren 25’in üzerinde acente firmasına büyük darbe vurmaya başladılar. Bu uygulama 50 yıldır faaliyet gösteren acentelerin kapatılması demektir. Bu acentelerde yaklaşık 200 kişi çalışmakta ve evlerine ekmek götürmektedirler. Erdemir yönetimi bu yok edici politikası ile Ereğli’de sac tüccarı, nakliyeci ve esnaftan sonra şimdide gemi acenteleri ve çalışanlarının ekmeklerini elinden almıştır.”

 
Gösterim : 1641
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21639895, Bugün: 9403 kez ziyaret edilmiştir.