Kayıt Tarihi: 5 Haziran 2017 Pazartesi 19:13
Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Kampüsü Projesi Çalışmaları Sona Yaklaşıyor
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Kampüsü Projesi çalışmalarına devam ediyor. Karadeniz Ereğli ilçesi Süleymanlar mahallesinde Üniversitemize tahsis edilen eski Devlet hastanesinin bulunduğu bölgede ifraz çalışmaları tamamlandı ve atıl binaların yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımı tamamlanan ve proje çalışmalarına başlanan yaklaşık 29 bin m2 alanda Bülent Ecevit Üniversitesi yetkilileri tarafından incelemeler yapıldı.

30 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen incelemeye BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Ayaz, Yapı İşleri Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Öz ve projenin teknik elemanları katıldı.

Arazi üzerinde yapılan incelemelerin ardından Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi toplantı salonunda, Ereğli’nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir biçimde planlaması yapılan kampüs projesinin detayları görüşüldü. Toplantıda kampüs içerisine yapılacak olan; amfiler, derslikler, laboratuvar ve atölyeler, idari ofisler, etüt merkezleri, kütüphane, yemekhane ve kafeterya, açık ve kapalı spor alanları ile kampüs camisi gibi eğitsel ve sosyal alanların temel nitelikleri ve ihtiyaçları belirlendi. Çalışmalarına başlanılan Ereğli Kampüsü projesi ve bina inşaatları için Kalkınma Bakanlığından gerekli yatırım bütçesi finansmanı sağlanarak en kısa zamanda yapım çalışmaları başlanacak.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Eğitim Kampüsü’nün projesinin çalışmalarına başlandığını belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini aktardı. Prof. Dr. Özer üniversitenin Ereğli’de ki çalışmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Ereğli kampüsü ile ilgili yıkım çalışması gerçekleştirildi. Proje çalışmalarına başlandı. Kampüsün yapım süreci Üniversitemizin planladığı şekilde ilerliyor. Kalkınma Bakanlığımızdan sağlanacak finansman yoluyla tamamlanacak olan bu proje sayesinde kampüs içerisinde yer alan eğitim birimlerimiz, spor ve sosyal alanları ile birlikte, daha büyük ve işlevsel bir kampüs haline gelecek. Projenin Üniversitemize, Ereğli’ye ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.”

 
Gösterim : 3065
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552689, Bugün: 2632 kez ziyaret edilmiştir.