Kayıt Tarihi: 8 Mart 2017 Çarşamba 13:48
MÜSİAD’IN DÜZENLEDİĞİ MOBİLYA SEKTÖR PANELİNDE BÖLGEDE 700 KİŞİLİK BİR İSTİHDAM AÇIĞI ORTAYA ÇIKTI.
MÜSİAD Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Silverline Ankastre sponsorluğunda Mobilya İmalat Sektörünün Analizi konulu bir panel programı gerçekleştirildi.

Büyük Anadolu Ereğli Otel'de düzenlenen programa, Kdz.Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, MÜSİAD Şube Başkanı İbrahim Sezer ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kdz.Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zuhal Efe, Kdz.Ereğli Meslek Lisesi Mobilya Bölümü Şefi Hasan Bingöl ve öğretmenler, Kdz.Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Ceylan, Kdz.Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sedat Ünlü, Marangozlar Odası Başkanı Metin Yüksel, sektörde faaliyette bulunan mobilya imalatçıları ve basın mensuplarından oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.

MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer programa sponsor olan Silverline Ankastre’nin yöneticilerine teşekkür ederek başladığı selamlama konuşmasında; panelde sektörde yaşanılan sorunların çözümüne yönelik tartışılacak konuların sektöre olumlu yansımalarının olmasını beklediklerini söyledi. Sözlerinin sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, Bursa'da yaşanan elim bir trafik kazası neticesinde hayatını kaybeden bayanlara da Allah' tan rahmet, yakınlarına ve Türk Metal Sendikasına da başsağlığı dileklerini panel katılımcılarıyla paylaştı.

Daha sonra kürsüye gelen Silverline Ankastre Satış ve Pazarlama Direktörü Mehmet Aygül yaptığı konuşmasında; 1994 yılında Amasya’nın Merzifon ilçesinde aspiratör üreterek başlayan %100 yerli olan firmalarının bugün dolaylı ve direk olarak 3500 kişiye yakın istihdam sağladığını, 75 ülkeye ihracat yaparak ülkeye yılda 70 milyon dolarlık bir kaynak aktardıklarını, ülkelerin güçlü markalarla daha da ileriye gidebileceğini belirtirken, 2014 yılında Almanya’da düzenlenen bir organizasyonda dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan “En yenilikçi marka” ödülünü aldıklarını da dile getirdi.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkan Yardımcılarından, Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektör Kurulu Sorumlusu, Silverline Ankastre Bölge Bayii Kemal Gülbay’ın yaptığı panele, Akçakoca’da ticari faaliyetlerine devam eden Sevinç Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Oğuzhan Sevinç, Kdz.Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Ceylan ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sedat Ünlü panelist olarak katıldılar.

Panel kapsamında Oğuzhan Sevinç, tarafından tecrübe paylaşımlarında bulunulurken; sektörde personel sürekliliğini sağlamanın ancak çalışan motivasyonun yüksek tutulması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesiyle sağlanacağını, işletmelerin bölge dışına açılabilmelerinin yolları arasında fuarlara katılmak, web sitesi kurmak ve birden fazla ürünle değil özellikli ürünle pazara açılmayı denemelerinin faydalı olacağından, imalatçı firmaların ürettiği ürünlerini satış mağazalarında sergilemesinin büyümelerine %40 oranında katkı yapabileceğinden bahsetti.

Panel esnasında nitelikli ve niteliksiz personel istihdamı ihtiyacı hususunda firmalarla yapılan talep araştırması sonucunda şu anda Kdz. Ereğli bölgesindeki mobilya imalatçılarında nitelikli personel ihtiyacının yaklaşık 400 kişi, niteliksiz (yetiştirilmek üzere) personel ihtiyacının da 300 kişi civarında olduğu tespit edildi.

Bu ihtiyacın giderilmesine yönelik Kdz. Ereğli Meslek Lisesi Mobilya Bölümü'nün cazibesinin artırılması için; bilgilendirme toplantıları yapılması, öğrencilerin mesleğe ilgisini artırabilmek için ödüllü yarışmalar düzenlenmesi, okul idaresinin alan seçimi yapılırken mobilya bölümüne daha fazla kontenjan ayırması gibi konular hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

Panele katılan Mesleki Eğitim Merkezi yöneticileri tarafından Kdz. Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi’nin kazandığı yeni statü hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan açıklamalarda ilköğretim 8.kademeden mezun olanların yaş sınırlaması olmadan mesleki eğitim merkezlerine (çıraklık eğitime) kayıt olabilecekleri, öğrencilerin haftanın 1 günü kendilerinde eğitim alıp, diğer günlerde işletmelerde meslek öğrenmek için çalışabilecekleri, öğrencilere aylık 280 TL devlet teşviğiyle beraber işyerlerinden de asgari ücrete tamamlanacak şekilde bir ödeme yapılabileceği, SSK primlerinin devlet tarafından karşılanacağı, 4 yıl sonunda mezun olan öğrencilerinde lise diploması alabilecekleri hakkında panel katılımcıları bilgilendirildi.

Yeni sistemin; 14 yaşında meslek eğitimi almaya başlayacak ve zamanlarının çoğunu işletmelerde geçirecek öğrencilerin 4 yıl sonunda nitelikli ara eleman açığının kapanmasında ciddi faydalar getireceği de panelistler tarafından ayrıca vurgulandı.

Bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlanabilmesi noktasında güçbirliği oluşturulması kapsamında yapılabilecekler hakkında görüş paylaşımlarında bulunulurken, mobilya imalatçılarımızın bölge dışına hatta yurt dışına satış yapabilmeleri için güç birliğinin şart olduğu yönünde fikir birliğine varıldı. Bölgede birden farklı sektörde faaliyet gösteren kişilerin güçbirliği oluşturarak kapı imalatı üzerine kurdukları Polidoor markasıyla MÜSİAD Expo Fuarına katıldıktan sonra ilk ihracatlarını gerçekleştirdiklerini belirten Ereğli Kapı San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk, bölge ekonomisinin daha fazla kalkınması için birlikte hareket etme, ortaklık yapabilme kültürünün geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Panel programı, panelistlere ve Silverline Ankastre yöneticilerine teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi akabinde sona erdi.

 
Gösterim : 3092
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548741, Bugün: 2846 kez ziyaret edilmiştir.