Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2016 Cumartesi 18:59
ŞEHİDİMİZİ ONBİNLER UĞURLADI...
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik saldırıda dün akşam şehit olan Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Kader Acar, Bozahane camisinde kılınan cenaze namazının ardından tekbir, dua ve göz yaşları ile on binlerce Ereğlili tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Bozhane Camiindeki cenaze törenine Vali Ali Kaban, AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, CHP Milletvekili Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Erdem Muratlı, İl Jandarma Lay ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şehidin ailesi, yakınları ve 5 bin kişi katıldı. Babası Nimet Acar’ın 1998’de, annesi Şadiye 2006’da kaybeden şehidin ablası Yasemin Kiremitçi, 7 kardeşinden birini kaybetmenin acısını tabuta sarılarak yaşadı.

ABLA KİREMİTÇİ: "SEN BİZİM GURURUMUZSUN OĞLUM"

Gözyaşı döken Kiretmitçi, "Korkma kuzum.En güzel yere gidiyorsun duy sesimi yavrum. Bak biz senin gurur duyuyoruz. Seni yaradan aldı yanına seni. Peygamberimize komşu olacaksın. Korkma ablacım. Sen bizim gururumuzsun yavrum. Her zaman ben sana 'Korkma, dik dur. Cesaretli ol' dedim. Bende öyle olmaya çalışıyorum. Sen ailemizin gururu oldun yavrum. Seni orada annem babam karşılayacak. Sen bu vatan için şehit oldun. Biz biraz acı çekeceğiz ama dayanacağız oğlum. Bir gün bizde geleceğiz yanına. Sen şimdi orada anneme ve babama çok selamlarımızı söyle. Kurban olsun ablan senin yaradana." diye ağıt yaktı.

"EN BÜYÜK KORKUMUZ KAVUŞAMAMAKTI"

Şehidin, 2 ay önce nişanlandığı ve seneye düğün yapmaya hazırlandığı nişanlısı Güllüm Uzun da cenazede tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Uzun, "En büyük korkumuz kavuşamamaktı. Böyle mi anlaşmıştık biz seninle? Söyle bana böyle mi anlaşmıştık?" diyerek tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.Şehidin ağabeyi Davut Acar da kardeşinin fotoğrafını öperek ağladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müdürlüğü Daire Başkanı Selahattin Çelebi'nin Mürsel kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, ilçeye bağlı Cemallere Köyü'nde toprağa verildi.

 
Gösterim : 1693
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548611, Bugün: 2716 kez ziyaret edilmiştir.