Kayıt Tarihi: 18 Ekim 2016 Salı 18:30
BEÜ Gastroenteroloji Kliniği’nde Yeni Videoendoskopi Sistemi Devreye Girdi
Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Gastroenteroloji Kliniği’nde kullanılmak üzere yeni nesil yüksek çözünürlüklü videoendoskopi cihazı alınarak hizmete girdi.

Halen mevcut endoskopi cihazları ile yüksek kalitede hizmet vermeye devam eden Gastroenteroloji Kliniği’ne alınan bu son teknoloji cihaz ile yemek borusu, mide ve barsak hastalıklarının daha erken safhada tanı konulması sağlanacağı bildirildi. Konuyla ilgili Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr.Bekir Hakan Bakkal şunları söyledi: “Günümüzde teknolojide gelişimle birlikte bu teknolojilerin tıbbi cihazlara uygulanması hem tanı koyma hem de tedavi uygulamalarında ciddi gelişmelere neden olmaktadır. Dünyadaki son gelişmelere paralel olarak Gastroenteroloji Kliniği ekipmanlarında da yenilemeye gidilmiştir. Endoskopi ünitemizde yeni kullanıma giren videoendoskopi sistemi daha ince endoskop çapları ile işlem sırasında hasta konforunu artırmış ve endoskopi görüntü kalitesi HD seviyesine çıkmıştır. Ayrıca görüntü teknolojisindeki gelişmelerle birlikte dünyada son sistem olarak kullanılmakta olan FICE (Fuji İntelegent Color Enhancement) özellikleri ile özellikle çağımızın önemli sorunlarından biri olan kanser gibi hastalıkların erken tanı ve tedavisinde önemli avantajlar sağlamaktadır. Alınan yeni yüksek çözünürlüklü videoendoskopi cihazı ile görüntüdeki ışık frekansları değiştirilerek mukoza altındaki lezyonların ve damar yapılarının değerlendirilmesi mümkün olacaktır. Ünitemizde kullanıma giren CO2 regülatörü ile komplike işlemlerde normal hava ile yapılan işlemlere göre hastanın işlem sonrası şikayetlerinde ve işleme bağlı risklerinde önemli azalmalar sağlanmaktadır.”

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer sağlık alanında yatırımları değerlendirerek şunları söyledi: “Bölgede verdiğimiz 3. basamak sağlık hizmetinin bilinciyle her geçen gün bu hizmet kalitemizi artırma gayreti içindeyiz. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Gastroenteroloji Kliniği’ne son yaptığımız yatırımlarla yeni nesil videoendoskopi sistemi kazandırıldı. Hem hasta konforunu hem de verdiği hizmet kalitesini artıran bu cihazın hastalarımıza faydalı olacağını umuyorum. Sağlık alanındaki yatırımlarımız her geçen gün artarak devam edecektir. Alınan yeni videoendoskopi sisteminin bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 
Gösterim : 1838
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553115, Bugün: 3058 kez ziyaret edilmiştir.