Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2016 Pazartesi 21:23
3 GÜN ÖNCEKİ TOPLANTIDA MEĞER; EREĞLİ'YE "YIKIM", ALAPLI'YA "YAPIM" KARARI ALINMIŞ, HABERİMİZ YOK!
14 Ekim Cuma günü Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli'de yapılacak olan üniversite kampüsünde gelinen son durumunu görüşmek üzere; Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Konukevinde toplantı yaptıklarını açıklamıştı. Açıklama'da eski hastahane yerinin YIKIM ihalesinin 24 Ekim'de yapılacağı belirtilmişti.

Yerel basında bir hayli ilgi gören bu müjdeli haber sonrasında Kdz. Ereğli'de öncelikli hedef olarak gösterilen 10 bin öğrenci sayısına ulaşma hayallerinde bir adım öne geçilmiş olması kentte büyük heyecan yaratmış, bu işin başında olanlar, bu başarılarından dolayı kamuoyunca tebrik edilmişti.

Bugün yine Faruk ÇATUROĞLU yeni bir açıklama ile, BEÜ senatosunun aldığı bir karar ile Alaplı'ya Teknoloji fakültesi Kurulması kararını basın yolu ile kamuoyu ile paylaştı.

GAZETE EREĞLİ SORUYOR; EREĞLİ'NİN ÖNCELİKLİ SORUNLARI NE ZAMANDAN BERİ ALAPLI'NIN SEVİNÇ MALZEMESİ OLDU?

120 bin nüfuslu Kdz. Ereğli'de uzun zamandır yaşanan ekonomik sıkıntıların ardından ortaya atılan ve 10 bin öğrenci kapasitesine çıkarılarak Üniversite'nin yöreye taze kan olacağı hayali her geçen darbe üstüne darbe yiyor.

Bölgedeki tüm yüksek okul ve fakülteler bilindiği üzere BEÜ'ye bağlı. BEÜ belli oranlarda merkez kampüsünün de sayısını kollayarak bölgede öğrenci sayısının dağılımını yapıyor. Kdz. Ereğli ise bağlı bulunduğu ilden daha büyük nüfus oranı ile bu pastadan en büyük olmasa da yeterli sayıdaki payını almak istiyor.

120 bin nüfuslu Ereğli'de BEÜ'ye bağlı 4 binin üzerinde öğrenci bulunurken bu sayı 23 bin nüfuslu Alaplı'da 3 bin civarında bulunuyor. Bu rakamlar nüfusa oranlandığında aradaki uçurumun ne kadar fazla olduğu görülüyor.

"ALAPLI'YA FAKÜLTE AÇILMASIN DEMİYORUZ"

Uzun zamandır Üniversite öğrenci sayısını 10 bine çıkarma hayali ile yanıp tutuşan bir Ereğli varken, hemen 10 dakikalık diğer bir İlçe'ye fakülte kurularak önceliklerin yer değiştirmesi Ereğli kamuoyunda yankı uyandırdı. Ereğli kamuoyu Alaplı'ya Fakülte kurulmasına karşı olmazken önceliklerin 120 bin nüfuslu ve sürekli kan kaybeden Ereğli'den yana kullanılmasının daha doğru olacağı kanaatinde.

3 GÜN ÖNCEKİ TOPLANTIDA EREĞLİ MENFEAATLERİ YETERİNCE KORUNMADI MI?

14 Ekim Cuma günü BEÜ konuk evindeki toplantıya katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve diğer katılımcılar Alaplı'ya yapılma kararı alınan fakülte açıklamasından bi haberlermiydi?

Ereğli kamuoyu; eğer ağırlıklı olarak Ereğlili yöneticilerinde olduğu bu toplantıda Alaplı'ya yapılması düşünülen Fakülte'nin temelleri de atıldıysa "3 GÜN ÖNCEKİ TOPLANTIDA MEĞER; EREĞLİ'YE "YIKIM", ALAPLI'YA "YAPIM" KARARI ALINMIŞ, HABERİMİZ YOKMUŞ" diyerek bu konu ile alakalı serzenişlerini dile getirdiler.

 
Gösterim : 3053
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547852, Bugün: 1957 kez ziyaret edilmiştir.