Kayıt Tarihi: 9 Nisan 2012 Pazartesi 19:16
SESLİ'den Gündem Yaratacak Açıklamalar
Karadeniz Ereğli önceki dönem Belediye Başkanı Murat SESLİ, çok kalabalı medya ordusunun iştirak ettiği düzenlediği basın toplantısı ile gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. İrtibat Bürosu’nda yaptığı toplantıda, Çaycuma’da köprü çökmesi sonucu yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek cümlelerine başlayan SESLİ, Karadeniz Ereğli’deki eski Gülüç Köprüsü ile Zonguldak’taki Fevkani Köprüsünde de aynı tehlikenin olabileceği sinyalini verdi. Bu köprülerin mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yerel Seçimler 6 Ay Öne Alındı

Yerel seçimlerin iktidar partisi ve diğer partilerin de desteği ile 6 ay geriye çekilmek istendiğini söyleyen SESLİ, bu doğrultuda 7 ay önce hizmete açtığı İrtibat Bürosu ile doğru karar verdiğini bir kez daha gördüğünü, AK Parti’den aday adayı olduğunu, aday gösterileceğine de kesinlikle inandığını kaydetti.

SESLİ, Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen ve tek liste ile seçime gidilen AK Parti İl Kongresi’nde Hamdi UÇAR’ın yeniden İl Başkanlığına seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Yerel seçimlerin muhtemelen 2013’ün sonbahar aylarında yapılabileceği konuşuluyor. Tabi ki bu günleri görerek ekibimle birlikte yola çıktık. Şu anda, bir buçuk yıl değil, bir hafta sonra da seçim olsa hazır olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Öyle internetten indirilmiş resimlerle değil, gerçek projelerle karşınıza çıkacağım.

Uzun süredir partimizin İl Başkanlığını yürüten sayın Hamdi UÇAR’ın yeniden seçilmesi ve ilçemizden de il yönetiminde arkadaşlarımızın yer almasına çok sevindik. Sayın UÇAR’a hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunuyor, Zonguldak ve çevresindeki başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. Bir an önce de Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığının kongre veya atamasının da yapılmasını bekliyoruz. Burada görev alacak kim olursa olsun bizim arkadaşımız olacağının, birlikte çalışacağımızın da bilinmesini istiyorum. Bu saatten sonra ne benim, ne Ereğli'nin ne de Ak Partinin kaybedecek bir saniyesi bile yok” dedi.

Üniversitede Pes Etmemeliyiz

SESLİ, Karadeniz Ereğli’de üniversite kurulması girişimlerini olumlu karşıladığını ve sonuna kadar desteklediğini söylediği toplantıda:“Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Ereğli’de bir üniversite kurulması ve adının da ‘Bülent Ecevit’ olması girişimleri olmuştu. Türk Metal Sendikası başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu olumlu girişimde bulunmuştu. Ancak, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin adının ‘Bülent Ecevit’ olarak değiştirilmesiyle bu iş yarıda kaldı ama pes etmemek, geri vites yapmamak gerekir. Her ne kadar ilçelerde üniversite olmamakla birlikte bu olmayacak anlamına da gelmiyor. Belki bir ilk olacaktır. Bu ilk de Karadeniz Ereğli’den başlar. Bu şevk ve isteğin devam etmesini temenni ediyorum. Bu konuda çalışma yapan TSO, Türk Metal Sendikası ve sivil toplum örgütlerini kutluyorum. Adı ne olursa olsun Karadeniz Ereğli’de üniversite kurulsun, biz de destekliyoruz.”

Özgen ve Tar Sevindirdi

Mart ayının 30’unda yapılan Erdemir Hissedarlar Genel Kurulu’ndaki seçimlerde, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Osman Fatih TAR ile Erdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Nuri ÖZGEN’in aynı görevlerine tekrar seçilmesinden mutluluk duydukların ve sevindiklerini belirtti.

Yalı Caddesi

SESLİ, geçtiğimiz aylarda yalı Caddesi’nde yaşanan duvar çökmesinde Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin suçu olmadığını belirterek, şöyle devam etti;“Şu anda Yalı Caddesi’ne yapılan yatırımın, aynı zamanda mağdur olan Balık Lokantası işletmecilerine de yapılmasını istiyoruz. Balık Lokantalarıyla ilgili belediyenin olumlu çalışmalarını bekliyoruz. Belediye Bozhane Barınağı’ndaki liman hizmetlerinde 2000 ile 2007 yılları arasında toplam 980 bin lira para kazanılmıştır. Belediye Başkanlığı görevine seçilmemin ardından geçen 15 ayda ise aynı hizmetlerden bir milyon 300 bin liraya çıkarmıştık. 7 yıl ile 15 ay arasında kazanılan paralar arasında büyük fark vardı. Müfettişlerin incelemesinin sonucunu bilmiyorum. Şu anda belediyenin liman konusundaki gelirlerini de bilmiyoruz. İnşallah eskiye dönüş olmamış, artış olmuştur.”

Posbıyık, İşçi Kıyımı Yapıyor

Halkı, emekçi belediye dediğimiz CHP’li Belediye Başkanı maalesef son zamanlarda yine işçi kıyımıyla gündeme geliyor. En küçük bir olaya kızarak, en yakınındaki insanları dahi işten çıkartmaktadır. Bu duruma üzülüyoruz. Çıkarılan işçiye kızabilirsiniz, beğenmeye bilirsiniz ama onların da bir ailesi ve geçindirmek zorunda oldukları çocukları olduğunu unutmamalıyız. Asgari ücretle evlerini geçindirdiklerini söylemek istiyorum. Belediye Başkanı (Halil POSBIYIK) her zaman, ‘bir elim yağda, bir elim balda’ diyordu. Doğru söylüyor. Şu anda Kestaneci Mahallesindeki villasında özel saunalı, havuzlu villasında bir eli, yağda, bir eli balda yaşamaktadır. Ama işçisini düşünmemektedir. Daimi işçisine ve memuruna verdiği zamlar bizi de mutlu ediyor. Karadeniz Ereğli Belediyesi’nde çalışanların hakkıdır. Ancak bir de taşeron firmalarda çalışan işçilerimiz var. Bunlar arasında uçurum denecek ücret farklılıkları vardır. Madem ki halkçı, emekçi belediye, taşeron işçilerin maaşlarını da yükseltmesini temenni ediyorum.”

Revizyona Değindi

SESLİ, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce kendi döneminde revizyon çalışması başlatıldığını hatırlatarak, açıklamalarına revizyon konusuna değinerek tamamladı. SESLİ; “Bugün revizyon konusunda birçok kirlilik var. Herkes bir şey konuşuyor. Dönemimde İller Bankası’nda yapılan ihale sonucu yapılan revizyon çalışması daha sonra belediye tarafından ‘işimize gelmiyor’ gerekçesiyle askıya alındı. Belediyenin istediği şekilde olmadığı için de iptal edilmişti.

Bununla ilgili Ankara’da şehir plancısı olan, Ereğli Belediyesi’nden giden planları onaylayan Şehir Plancısı Halil AYGÜN, geçici olarak 9-10 aylığına belediyede iş başı yaptırılmıştır. Bu arkadaşımız vasıtasıyla yeni hazırlıklar yapılarak ihaleye tekrar çıkıldı. Yeni ihaleyi alan firma da belediyenin istediği şekil ve şartlarda çalışmasına başlamış ve 5 binlik ve binlik haritaları belediyeye sundu. Buraya kadar her şey normal.

Revizyonu AK Partililer istemiyor şeklinde halkın kafasında soru işareti oluşmasın. Kaldı ki revizyonu isteyen biziz. Biz revizyona değil, şahıslar adına yapılmasına karşıyız. Karadeniz Ereğli halkı adına yapılmasından tarafız. Ama son zamanlarda aldığımız duyumlar hiç de işin böyle olduğunu göstermiyor. Karadeniz Ereğli’den bu işlerle ilgilenen, revizyonda işi olan bazı müteahhit ve işadamlarının ne hikmetse hem Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne hem de Ankara’daki firmaya çağırıldığını duyuyoruz. Ankara’daki firma, belediyede işi olan adamı neden çağırsın? Bu konuyla ilgili bazı pazarlıkların yapıldığını çok iyi biliyorum. Zira bildiklerini Savcılığa Suç duyurusunda bulunarak, Sayın Savcıya da gerekli bilgiyi verdim. Konunun da takipçisiyim." dedi.

 
Gösterim : 2237
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21679246, Bugün: 5441 kez ziyaret edilmiştir.