Kayıt Tarihi: 6 Haziran 2015 Cumartesi 19:32
Öğrenciler, minikler için hastaneyi çizgi karakterlerle boyuyor
Ereğli Devlet Hastanesi’nde Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, acil ve çocuk polikliniği duvarlarını çocukların sevdiği çizgi film karakterleri ile boyadı. Duvarlara çocukların kendilerini evinde hissetmesi amacıyla sevilen çizgi kahramanlar resmedildi.

Ereğli Devlet Hastanesi'nde sosyal sorumluluk projesi kapsamında Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile öncelikle çocuklara yönelik proje başlatıldı. Acil servis girişinde ve çocuk polikliniğinde çocukların kendilerini daha rahat hissetmeleri amacıyla çocukların kahramanı olan bir çok çizgi karakter resmedilmeye başlandı.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Muharrem Erdem, 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile öncelikle çocuklara yönelik uyguladıkları projeyi önemsediklerini söyledi. Erdem konuşmasında, “Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, Güzel Sanatlar Lisesi ve Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, çocukların tedavisi yanı sıra rehabilitasyonlarını da sağlamak amacıyla böyle bir projeyi geliştirdik. Faydalı olduğunu görüyoruz. Okul öğrencilerinin çizdiği resimlere karşı çocukların ilgisi şimdiden arttı. Bu şekilde çocukların kaygılarını yenmeye çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmada desteklerinden dolayı Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Hüseyin Uysal, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum." dedi.

Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi Resim öğretmeni Sevinç Yıldız Tanal, projenin Pazartesi günü başladığını, 16 öğrenci ile projeye başladıklarını ve çalışmanın güzel gittiğini söyledi. Tanal, duvarlara yapılan çalışmanın tamamlanmasının ardından doktor odalarının da hastane yönetiminin uygun gördüğü bir tarihte öğrenciler tarafından boyanacağını kaydetti.

Hastanede görevli Otelcilik Hizmetleri Müdürü İsmail Koçak ise belirli noktalara astıkları fotoğraflarla vatandaşların ekmek, su ve elektrikte tasarrufa gitmeleri algısını oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Ülkemizdeki su, ekmek ve elektrik israfının bir nebze önüne geçebilirsek, bir damla suyu kurtarabilirsek bizim için çok büyük bir başarıdır. Günde ortalama 4 bin 500 poliklinik yapılmakta. Bu rakam hasta yakınlarıyla beraber 10 bini buluyor. Eğer bunu 10 bin kişiye anlatabilirsek büyük yol kat edeceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

 
Gösterim : 5937
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21638742, Bugün: 8250 kez ziyaret edilmiştir.