Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2015 Pazartesi 16:14
HELAL SANA BAŞKAN! "FİLİSTİN DEVLET NİŞANI'NI EREĞLİ ADINA BAŞKAN UYSAL KABUL ETTİ"
Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında Ereğli’ye gelen Filistin'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohammed Nabeel Alsarraj Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret ederek, “Türk halkının her zaman sıcak ilgisi ile karşılaştık. Ereğli’de bize gösterilen ilgi ve alakadan ötürü çok büyük mutluluk duyduk.’ dedi.

Alsarraj, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a engellilere sağladığı desteklerden ötürü gönderdiği üzerinde Kudüs’ü simgeleyen işaretlerin bulunduğu Filistin Devlet Nişanı rozetini takdim etti.

Maslahatgüzarı Alsarraj, “Filistin Devlet Başkanımızın özel hediyeleridir. Bu güzel ve özel günleri yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Ereğli Belediyesi ile Filistin’de bir belediyeyi kardeş yapmak istiyoruz. Bu yönde anlaşmalar sağlayalım. Kardeş belediyeciliği yapalım. Sizleri Filistin’de ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

6. Filistin Kültür Haftasını Türkiye’de 4 yerde kutlamak istediklerini vurgulayan Alsarraj, “İnşallah Ankara, Eskişehir, İstanbul’un ardından Karadeniz Ereğli’de de bu etkinlikleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Uysal da Filistin Devlet Başkanı Abbas’a desteğinden dolayı teşekkür ederek, Ereğli Belediyesi’nin Filistin’de bir belediye ile kardeş olabilmesi için gerekli girişimleri başlattığını söyledi. Başkan Uysal Alsarraj’a Ereğli’yi simgeleyen çeşitli hediyeler verdi.

Öte yandan Filistin Televizyonu Başkan Uysal’la özel bir röportaj yaptı.

 
Gösterim : 1527
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21705301, Bugün: 1119 kez ziyaret edilmiştir.