Kayıt Tarihi: 4 Mart 2015 Çarşamba 17:20
'İMAR RANTI İDDİASI' MECLİS GÜNDEMİNDE
Basında yer alan Yeni Hastane bölgesinde bazı arsaların imara açılıp ticari alan yapılarak milyonlarca liralık imar rantı oluşturulduğu yönündeki haberler, CHP grubu tarafından Meclis Gündemine taşındı. Belediye Başkanı UYSAL, 'Rantı bitireceğiz' derken, Başkan Yardımcısı Esra ALPAGO'da böyle bir şeyin olmadığını belirterek, 'Herkes kadar namuslu, şerefliyiz' dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında CHP Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyeleri tarafından, kamuoyunda rant sağlandığına dönük iddialar ile ortaya atılan Devlet Hastanesi’nin yeni binasının bulunduğu alana ilişkin soru önergesine Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Esra ALPAGO ve Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL cevap verdi.

“RANTTAN KURTULACAĞIZ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı UYSAL ranta geçit vermeyeceklerini vurguladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kesinlikle ranttan kurtulacağız. Bu konuda asla sorulan sorular cevapsız kalmayacaktır. Neler rant oluyor sen size söyleyeyim. Belediyeyi aldık belediyeyi aldıktan sonra bir dedikodu, dediler ki terminal oraya yapılmayacak, terminal gidiyor. Yapılacak diyoruz, inanmıyorlar. Tam 1 yıl terminalin oraya yapılmaması üzerine dedikodular yapıldı, terminal oraya yapıldı, bitiyor, yakında da geçeceğiz. İmar rantı üzerine dedikodu yaratılıyor, siyaset üzerinden de yapılıyor.

“YETER KARDEŞİM”

Benim hakkımda da dedikodular yapıldı, ben bile patladım, yeter kardeşim hasta değilim. Gece gündüz çalışıyorum. Ben bile bunları halkın huzurunda açıklamak zorunda kaldım. Tutup da kan tahlillerini mi göstereyim? Sağlıklıyım diyorum, öleceksin diyorlar. İki türlü rantı kaldıracağız siyasi rant ve imar rantlarını kaldıracağız, her şey açık şeffaf belediyecilik olacak, asla bunlara da müsaade etmem. Benim olduğum belediye başkanlığında asla bunları kabul etmem, bunların içerisinde hiçbir arkadaşımız olacağı aklımın ucundan bile geçmiyor. Konunun uzmanları var.”

“DEDİKODU MEKANİZMASI ÜZERİNDE YÜRÜTÜLÜYOR”

Belediye Başkan Yardımcısı Esra ALPAGO da konunun tamamen dedikodudan ibaret olduğuna vurgu yaparak, “İmar komisyonunda aldığımız karar sadece ve sadece karayollarından gelen projeye göre karayolunun oluşturduğu kavşağın işlenmesi. Doğru bilgiye ulaşmak isteyenler var ise bir zahmet belediyeye gelirler de biz de bunları gösteririz.

Askı süresi içerisinde yapılan itirazlar vardır, itirazların değerlendirilmesi için gerekli yazışmalar yapılmış, bunların değerlendirilmek üzere belediye meclisine ve imar komisyonuna havale edilmesi gerekmektedir. Kesinleşmiş, netleşmiş olarak basında çıkan o resim ile hiçbir alakası yoktur alınan kararın.

Ereğli her zamanki gibi dedikodular mekanizmaları üzerinden yürüyorlar. Doğruları yazmak isteyenler görsel ve yazılı olarak her türlü bilgiyi alabilirler. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Hiçbir meclis üyesi arkadaşımızı dedikodu içerisine düşürecek kadar da aşağılık insanlar değiliz, herkes kadar bizlerde şerefliyiz ve namusluyuz. Bu konunun da artık burada bitmesini istiyoruz. Bu konuda çalışanlarımız, elemanlarımız, personelimiz de sıkıntı içerisindeler. Saçma sapan bir konudur” dedi.

 
Gösterim : 1433
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548756, Bugün: 2861 kez ziyaret edilmiştir.