Kayıt Tarihi: 1 Mart 2015 Pazar 15:52
Barak cinsi av köpeği, 18 gün ölü yavrularını karnında taşımış
Ereğli'de karnında ölen ve parçalanan iki yavrusu ile 18 gün yaşayan köpek, yapılan operasyonla yeniden hayata döndürüldü.

Düzce ilinden Ereğli ilçesine getirilen ve iğne ile gebeliğine son verilen Barak cinsi köpek, 18 gün boyunca karnında ölen ve parçalanan yavrularını taşımış. Köpeğin sahibi 18 gün ateşi yükselen ve şoka giren köpeği Ereğli' de veteriner Hekim Hüseyin Demircan' a getirerek tedavisine başlanmasını istedi. Yapılan tetkik ve çekilen röntgen sonrasında anne karnında iki parçalanan yavru olduğunun tespit edilmesiyle köpek ameliyata alınmış. Yapılan ameliyat sonrasında parçalanan iki yavru alınırken, ameliyatın ardından köpek hortumla beslenmiş.

Veteriner hekim Hüseyin Demircan, köpeğin çok zayıf olduğu için ameliyattan kurtulma ümidinin az olduğunu ancak şu anda verdiği yaşam savaşını kazanarak hayata tutunduğunu kaydetti. Köpeğin değerli bir av köpeği olduğunu ifade eden veteriner Hekim Hüseyin Demircan "Bu köpeğimiz Barak cinsi av köpeği. Yaklaşık 25 gün önce bir gebelik yaşamış. Sahibi tarafından iğne yaptırılarak ki bizim çok uyarmamıza rağmen gebelik sonlandırılmış. Yaklaşık 3 ve ya 4 tane ölü yavru doğmuş. Daha sonra rahatsızlanmış ve veteriner hekime götürülmüş. Veteriner hekim kendi bulunduğu ortamın şartlarıyla müdahale etmiş ancak yeterli olamamış. Köpek olaydan yaklaşık 10 gün sonra kliniğimize geldi. Bize geldiğinde 33 derece vücut ısısı vardı. Şokta yarı ölü hali ile geldi. Tedaviye aldık ve röntgen çektik. Röntgende iki yavrunun ölü halde anne karnında parçalanmış olduğunu tespit ettik. Hemen ameliyata aldık. Gördüğünüz gibi çok zayıf. Ameliyatı da kaldırması bir mucize oldu. Ameliyat sonrası hızlı bir iyileşme ve şu anda kendi başına yiyor. Ancak daha önce hortumla besliyorduk. Şimdi sağlığına kavuştu. Bugün sahibine teslim edeceğiz. Bu Barak cinsi av köpeği çok değerli. Sahibi aslında bizlerden özellikle kısırlaştırılmaması için rica etmişti. Ancak maalesef yumurtalıkları parçalanmış, karın zarı iltihaplanmıştı. Çok büyük bir ameliyat geçirdi. Ortalama 17-18 gün ölü yavruları anne karnında taşımış. Çok büyük bir savaş ve mücadele vermiş. Bu mücadeleyi kazandı." dedi.

 
Gösterim : 2476
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21642951, Bugün: 2936 kez ziyaret edilmiştir.