Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2015 Cuma 18:23
Crohn hastası Ilgın ile 'Eisenmenger sendromu' İclal karnelerini evlerinde aldı
Ereğli'de yarı yıl tatiline giren 34 bin 84 öğrenci karnelerini Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz tarafından aldı. Crohn Hastalığı nedeniyle evinde eğitim alan Aşkın Ilgın İzci ile 'Eisenmenger sendromu' hastalığı nedeniyle kalp ve akciğer nakli bekleyen İclal Gökçe Bozkurt karnelerini öğretmenlerinin elinden aldı.

Ereğli'de yarı yıl tatilinin gelmesi ile birlikte 34 bin 84 öğrenci aileleri ile birlikte karne heyecanı yaşıyor. İhsan Yılmaz İlköğretim okulunda düzenlenen tören ile bazı öğrenciler karnelerini Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz'ın elinden aldı.

İlçede rahatsızlıkları nedeni ile okula gidemeyen ve eğitim öğretim yarı yılında evinde ders almak zorunda kalan Crohn hastalığı nedeniyle evinde eğitim alan Aşkın Ilgın İzci ile 'Eisenmenger sendromu' hastalığı nedeniyle kalp ve akciğer nakli bekleyen İclal Gökçe Bozkurt karnelerini öğretmenlerinin elinden aldı.

'İYİLEŞİP OKULA ARKADAŞLARIMIN YANINA DÖNMEK İSTİYORUM'

Ereğli'ye bağlı Kepez mahallesinde oturan ve Crohn Hastalığı nedeniyle kalın bağırsağı alınan ve ince bağırsağı da dışarıya alınmak zorunda kalan, evinden çıkamayan 4. sınıf öğrencisi Aşkın Ilgın İzci'ye karnesi öğretmeni Emine Ünsalan evine getirdi. Öğretmeninin elini öptükten sonra karnesini aldı. Ilgın'ın iki dönem okula giden ancak rahatsızlığını artması sonucu okula gidemediğini kaydeden öğretmen Emine Ünsalan öğrencisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ilgın çok başarılı bir öğrenci. Karnesi de çok güzel. Ilgın'ın bütün karnesi zaten 5. Ilgın'ı tebrik ediyorum. İkinci dönemde de başarısını devam ettirecek." dedi.

En çok sevdiği dersin İngilizce olduğunu kaydeden Aşkın Ilgın İzci, sevmediği dersin ise matematik olduğunu söyledi. Okulda ki arkadaşlarını özlediğini, bir an önce iyileşerek okuluna geri dönmek istediğini söyledi. Ilgın'ın babaannesi Telli İzci' de torununun iki sene öncesine kadar durumunun çok kötü olduğunu ve ameliyattan sonra durumunun iyiye gittiğini ifade etti.

KALP VE AKCİĞER NAKLİ BEKLEYEN ÖĞRENCİNİN KARNESİ PEKİYİ

Doğuştan 'Eisenmenger sendromu' hastası (akciğerlerdeki yüksek kan basıncı ile ilişkili bir kalp rahatsızlığı) olan kalp ve Akciğer nakli bekleyen, işitme ve konuşma engelli İclal Gökçe Bozkurt da karnesini öğretmeni Nesrin Mercan'ın elinden aldı. Mutluluğu yüzünden okunan Minik İclal'in öğretmeni Nesrin Mercan, İclal'in ilk kez bu dönem evinde eğitim aldığını söyledi. Daha önce rehabilitasyon merkezinde belirli aralıklarla İclal'in ders aldığını ifade eden Nesrin Mercan, "İclal sağlık nedeniyle kesintisiz olarak ilk kez bu sene eğitim aldı. Beklediğimizden çok daha iyi bir performans gösterdi. İşitme engelli. Gayet istekli ve mutlu. En çok sevdiği ve yapmak istediği resim. Resimle istediğini anlatıyor. Bunda da kabiliyetli. Bir takım isteklerde bulunuyor. Bunları yaparsanız daha çok çalışırım diyor. Yoksa çalışmam diyerek bazen kurnazlık yapıyor. Aile bu konuda kızlarına sınırsız bir sevgi gösteriyor. Eğitim alması hayatına bir renk kattı. Özgüveni daha çok gelişti" dedi.

Minik İclal'in annesi Emine Bozkurt ise kızının tedavisinin hala sürdüğünü ve akciğer, kalp nakli gerektiğini ifade etti.

Karnesini öğretmeninin elinden alan İclal ise çok mutlu olduğunu kelimelere dökmeye çalıştı.

 
Gösterim : 5215
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21643384, Bugün: 3369 kez ziyaret edilmiştir.