Kayıt Tarihi: 5 Ocak 2015 Pazartesi 20:47
KALAY, Vekil CANDAN'a Verdi Veriştirdi!
Oğlunu ERDEMİR'e, birinci derece akrabalarını Belediyeye yerleştirdi! Beni Sekreterimi Belediye'de işe koydu diye eleştiriyor, kendisi eşini TBMM'ye koymuş! Bu vekil benim Belediye başkanıma "Küfür Ediyor!" Çöp ihalesine girecek firma ile TBMM'deki makamında görüştü! AK Partili Meclis Üyesi Kalay, Milletvekili Candan'ı sert dille eleştirdi..

Ereğli Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay, partisinin Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın kendisi için söylediklerine düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Kalay, Milletvekili Ercan Candan'ı sert dille eleştirdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği basın toplantısında 'Kendisi benim milletvekilim değil' diyen AK Partili Yusuf Kalay için, yanında çalıştırdığı sekreterini seçimlerin hemen sonrasında belediyeye işe aldırdığını, evine kaçak kat çıktığını ve seçimlerde maddi destek vermediğini söylemişti. Bu iddialara cevap vermek amacıyla bugün basın toplantısı düzenleyen AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Milletvekili Ercan Candan'ı sert dille eleştirdi.

'BASIN DANIŞMANINI BELEDİYE BAŞKANINDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK ATADI'

Candan’ın ‘sekreterini belediyede işi aldırdı’ iddiasına da cevap veren Kalay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın basın danışmanını belediyeye yerleştirerek Belediye Başkan Yardımcılarından, hatta Belediye Başkanından sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı görevini verdiğini söyledi. Belediyede ki alt kademelere Candan’ın köylüsü olan onlarca kişinin ellerinde ‘E.C.’ pusulaları ile işe yerleştirildiğini de iddia eden Kalay, “Sayın milletvekilimiz benim için, ‘seçimi kazanır kazanmaz sekreterini işi aldı” diyor. İşe başlayan arkadaş bende çalışmıştır, doğrudur. Partimizin üyesidir ve yedek kurul listesinde 15’inci sırasında yeri vardır. Partimizde delegelik yapmıştır. Seçimden 7 ay önce yanımdan ayrılmış ve iş arıyordu. Seçim bittikten sonra bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine benimde olumlu görüşüm üzerine işe alınmıştır. Ayrıca memur olarak değil, taşeron olarak işe alınmıştır. Eğer milletvekilimiz rahatsızsa, talimat verir ve çıkışını verirler. Bunu söyleyen bir milletvekili, daha dakika bir gol bir, bütün ahlak kurallarını yerle bir eden tavırla kendi danışmanını daha birinci haftasında belediyeye en üst makam olan Belediye Baykan Yardımcılarından sorumlu Başkan Yardımcısı olarak hatta Belediye Başkanından sorumlu Başkan Yardımcısı olarak oraya atamıştır. Bunun çok yanlış olduğunu kendisine defalarca söylemiştik." dedi.

'OĞLUNU ERDEMİR’E SOKTU, BÜTÜN BİRİNCİ DERECE AKRABALARINI ETRAFINDA NEMALANDIRDI'

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın daha 6 aylık vekil iken oğlunu ERDEMİR’e soktuğunu da söyleyen Ereğli Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay, "Sayın milletvekili, Belediye özel kaleme memur olarak yeğenini yerleştirmiştir. Neredeyse, köyünde kendi taraftarı olan hiçbir kişi bırakmamıştır belediye sokulmamış. Belediye binasında ‘E.C.’ yazılı pusulalar sürekli dolaşmaktadır. Sayın milletvekili, sekreterini kayınçosundan yapmıştır. Yani bütün birinci derece akrabalarını etrafında nemalandırmıştır. Biz bunlardan bu güne kadar hiç şikayetçi olmadık. Fakat, Yusuf Kalay’ın yanında çalışan yetim bir kızdan bu kadar rahatsız olacağını bilseydik vallahi de billahi de oraya sokmazdık.”

'VERDİĞİM PARALARI HANIMIM BİLSE BENİ YARIN BOŞAR'

Milletvekili Candan’ın ‘AK Parti’ye bu güne kadar kaç para verdin’ sözüne de cevap veren Kalay, 12 yıldır verdiği paraları aile fertlerinin bile bilmediğini söyleyerek, “Eğer verdiğim paraları hanımım bilse beni yarın boşar. Ben sadece seçimde değil, her aşamasında yardımımı yaptım. Bizden, seçim zamanı para isteyen Erol Şahin’dir. O bilir bizim ne kadar para verdiğimizi. Milletvekilimiz seçimler boyunca benimle dolaşıyordu. Camlı kafede üzerine saldırdıkları zaman, saldıran insanlara ben göğüs geriyordum. 12 yıldan beri oya gibi işlediğim projelerimi milletvekilimin önüne koydum. Heyecanlandı, gözü doldu ‘sen bu çalışmaları ne zaman yaptın’ dedi. Bu projeleri bedelsiz belediye başkanımızın emrine verdim” şeklinde konuştu.

'BİNA KAÇAKSA KENDİSİNE HEDİYE EDERİM'

Kalay, Milletvekili Ercan Candan’ın, şahsına ait kaçak kat olduğunu söylemesini eleştirerek, “Belediye senin emrinde. Talimatı verirsin öyle kaça bir kat var ise bunu sana seve seve hediye ederim” dedi. Candan’ın seçimi kendi başına kazandığı ima edici sözler söylediğini hatırlatan Yusuf Kalay, seçimin teşkilatın kadın ve gençlik kolları, Türk Metal Sendikası’nın desteği, küskünlerin barıştırılarak birlik olmasıyla ve partililerin sayesinde kazanıldığı söyledi. Kalay, her şeye rağmen hatası var ise kabul edeceğini belirterek Milletvekili Ercan Candan’a elini uzatmaya hazır olduğunu da bildirdi.

'İHALEYE GİRECEKLERLE TBMM’DEKİ MAKAMINDA ÖZEL OLARAK GÖRÜŞTÜ'

AK Parti Ereğli Beleye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Milletvekili Ercan Candan’ın, belediyeye ait temizlik ihalelerine girecek firmaların TBMM’deki makamında özel olarak görüştüğünü iddia ederek sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Belediyemizin en büyük ihalelerinden biri olan Temizlik İhalesi’nde bazı yanlışlıklar yapıldığını öğrenince biz olaya müdahale ettik. Amacımız, ihalelerin en şeffaf şekilde yapılması ve kurumun para kazanmasıydı. İfade etmekte bile utanıyorum, bir milletvekilimiz TBMM’deki makamında ihaleye girecek firma ile görüşmesi kadar abes bir şey olamaz. Bir başkan yardımcısının ihaleden önce ve sonra olmak üzere haftalarca ihaleye giren firmalarla görüşmesi kadar abes bir şey olamaz. Ortada çok büyük yanlışlıklar dönüyordu. Yusuf Kalay olarak buna çok direnç gösterdim. Vekilim beni ikna etmek için defalarca toplantıya davet etti, toplantı yaptık. Benim tek amacım vardı, kurumun en iyi şekilde bu ihaleyi yapmasıydı. Ve bu ihaleyi yapan arkadaşlarım bu işi en iyi bilenlerdendi, hepsi görevden teker teker alındı. Bu ihaleyi yapan komisyonda ki bu arkadaşlarımız büyük baskı ve tehdit altında kaldılar. Netice ihale yapıldı ve Ereğli Belediyesi’ne 3 milyon lira para kaldı. Eğer biz bu ihaleye müdahale etmeseydik, ‘benim işim olmaz’ dediği akçeli işlerden çok farklı şeyler olacaktı.”

'EŞİNİ TBMM DIŞ İŞLERİ KOMİSYONU'NDA İŞE BAŞLATTI'

Bir gazetecinin, Ercan Candan’ın, eşini TBMM’de işe koyup koymadığı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Kalay, “İşin içine aile girdiği için bunu dile getirmek istememiştim ancak sordunuz evet maalesef doğru. Benim sekreterimden bahseden Ercan Bey, TBMM dış İşleri Komisyonu’na eşini iş başı yaptırmıştır. Kesinlikle doğrudur” dedi.

KALAY: “BENİM BELEDİYE BAŞKANIMA BENİM MİLLETVEKİLİ KÜFÜR EDİYOR”

Yusuf Kalay, yine bir bir gazetecinin, hizmet yapmakta istekli olduğu öne sürülen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, baskı uygulandığı iddia edilen dış unsurlardan ne gibi yaptırımlarla karşılaştığı ve kimlerin baskı uyguladığı sorusu üzerine ise, “Belediye Başkan Yardımcısı olarak getirilen İbrahim Cöbek en büyük etken. Şahsı ile zerre kadar sıkıntımız yok. Fakat, işleri ve icraatları, bilgisizliği, kafasının arkasındaki dar döngü ile yapılanmasıdır sıkıntı olan. Belediyeye sürekli Gebedoğan’dan, Hamzafakıhlı’dan daha başka birkaç köyden eleman sokmak. Başka bir işi yok. Belediye işçi alınıyor ve bundan başkanın haberi olmuyor. Başkanın bana söylediği budur. Çünkü işçiler E.C yazılı kağıtlarla dolaşıyor oralarda. Ve bunlardan Belediye Başkanı rahatsız.

Milletvekili daire müdürüne diyor ki ben seninle çalışmak istemiyorum. ‘Hadi aradan’ der insan. Seninle çalışmıyor ki zaten o, Belediye Başkanı ile çalışıyor. Belediye başkanı bir proje orta koymaya çalışıyor. ‘Onu yapma, bunu yapma’ diyor. Başkanımızın bir ahde vefası var, nazik bir insan. Kimseyi kırmak istemiyor. İki arada bir dere kaldı.

Yani çok ağır laflar kullanılıyor, söylemek istemiyorum. Benim Belediye Başkanıma benim milletvekili küfür ediyor. Benim vekilim, belediye başkanıma ‘bir işe yaramaz’ diyor. ‘Keşke onunla devam etmeseydim. En büyük hatam” demeye başladı ve benim milletvekilim benim belediye başkanımı ezmeye başladı. Kalsın şimdi ne yapsın, posta mı koysun? Susuyor, sabrediyor adam.

Çok şeyler var söylenecek ama söylenmiyor. Biz belediye başkanımız özgür kalsın, prangalar olmasın şu kentte tek başına yürüyebilsin istiyoruz” diye cevap verdi.

Yusuf Kalay'ın oğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısını AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Hasan Pınarcık, Mehmet Erdoğan, Sabri Dinç, Fevzi Ekşi ile önceki dönem Meclis Üyesi Adem Çakır da takip etti.

 
Gösterim : 2165
YORUMLAR
Kemal / çalışan vekil yaramaz bu memlekete
vekilim ereğlide ak partiye seçim kazandırdı isterse bütün köylüsünü soksun sağa sola hiç sıkıntı yok..e.c yazılı iş başvuru dilekçelerindekilere tek tek sorun sizi kim soktu belediyeye diye sorunun cevabını alın sayın ayyıldız siz gazetecisiniz alın o dilekçe sahiplerine sorun kim kimi nereye sokmuş ağzınız açık kalır bunlardan belki bir en fazla iki tanesi vekilin ismini verir..böyle bir vekil başka bir ilde olsa el üstünde tutulur burda çalışan vekil sevilmez burası kdz.ereğli çnükü..vekil sabaha karşı tek başına ereğli sokaklarında seyyar satıcıları tantunicileri kokoreççileri gezip oy isterken başkaları sicak yataklarında uyku görüyordu ;)
2
0

bayram candan / prod.dr
kurtuluş kardeşim hakikaten bu yalan haber yazacağın hiç aklıma gelmezdi.yusuf kalay anlattı sizde doğru diye yazdınız.insanlara yalan haber yazmanın hesabınıöbür tarafta nasıl vereceksiniz allah islah etsin.sevgiler saygılar
1
0

EDİTÖR / KURTULUŞ AYYILDIZ / Bayram CANDA'a Yanıt
Sevgili kardeşim Bayram. "kurtuluş kardeşim hakikaten bu yalan haber yazacağın hiç aklıma gelmezdi" diye başlayan yorumunu yorumlara saygıdan dolayı yayınladım. Ancak bu serzenişlerine katıldığım anlamına gelmez. Hele ki işin ucunu "ÖBÜR TARAF" ile bağladığını görüncede cevap yazmak ihtiyacını hissettim. Birincisi; Sn. KALAY'ın söyledikleri kendini bağlar. Bizler gazeteciyiz, basın toplantısında olup biteni halka duyurmakla mükellefiz. Doğru-Yanlış bunların cevabını Sn. Vekil CANDAN verir. Ama sana buradan bir uyarı; Bu tip konulara yanıt verecekse CANDAN, Tüm yerel basını çağırsın, ayırım yapmasın ki, bizde onun dediklerini de yazalım. Sonra bana tekrar yorum yazıp "Kardeşim Kurtuluş neden CANDAN'ın açıklamalarını yazmıyorsun" deme sakın... İKİNCİSİ; ÖBÜR TARAF vurgusu yapmışsın. Sevgili kardeşim eğer bu dünyada helalleşemeden öbür tarafa birşeyler kalırsa CANDAN ile aramızda ben zaten 1-0 alacaklıyım ondan kafadan! Sen merak etme!
0
3
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21740470, Bugün: 904 kez ziyaret edilmiştir.