Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2014 Salı 22:14
TETİKER MİLLETVEKİLİ ERCAN CANDAN İÇİN "SEN AKÇELİ İŞLERİN İÇİNDE BOĞULURSUN" DEDİ...
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, AK Parti Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ın Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ile ilçedeki bir şirketin borcunun silinmesini ve o şirketin başına başka bir kişinin geçmesini görüştüğünü, seçim döneminde iş adamlarından para topladığını söyledi. Tetiker Candan'a "Bunlar akçeli işler değil mi? Akçeli işlerin içerisinde boğulursun" diyerek sert tepki gösterdi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın “Benden kendi şirketleri ile ilgili talepte bulundu” iddialarına yanıt verdi.

Kdz. Ereğli TSO Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Yaşar Tetiker, Milletvekili Ercan Candan’dan şahsi hiçbir talepte bulunmadığını söyledi. Ercan Candan ile bütün görüşmelerinde ilçedeki sanayici, tüccar ve nakliyecilerin Erdemir ile yaşadıkları sorunları görüştüklerini ve kendisine bu konuda resmi bir raporda sunduğunu ifade etti.

Milletvekili Ercan Candan’ın Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ile Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın da bulunduğu bir toplantıda bir şirketin borcunun silinmesi ve o şirketin başına getirilmek istenen kişiyi görüştüğünü söyledi. Milletvekili Candan’a “Bu akçeli iş değil mi?” diye soran Tetiker kendilerinin sanayici, tüccar ve nakliyeciler için talepte bulunduğunu ifade etti. Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ile daha önce bir görüşme yaptığını ve bu toplantıda dahi şahsi bir talepte bulunup bulunmadığını Ali Pandır’ın çıkıp açıklamasını isteyen Tetiker, milletvekili Ercan Candan’ı ilçeye yapılacak hizmetleri engellemekle suçladı. Candan’ın seçim döneminde kendilerinden para istediğini ve iş adamlarından para topladığını iddia eden Tetiker, kendisine iftira atıldığını dile getirdi.

“CANDAN AK PARTİYE DE EREĞLİ’YE DE ZARAR VERİYOR”

Milletvekili Ercan Candan’ın tersanelere yapılacak limanı engellediğini öne süren Tetiker “2015 hazırlığımız hangi hedeflerimiz hangi stratejilerimiz olur düşüncesi ile çalışırken bir anda bakıyorsunuz bizim yapmış olduğumuz eleştirilerden dolayı haklı olarak alınganlık gösterebilir. Hangi alınganlığı gösterirse göstersin bu bir eleştiridir. Ana bu eleştirilere karşı yalanla, iftirayla, dedikoduyla karşılık vermemelidir. Bir kez daha söylüyorum. Dedikoduyla uğraşan bir milletvekiliyle bu işlar olmaz. Bunu dostça, mertçe söylüyorum. Bunu neden söylüyorum. Ereğli bir virajda. Son dönemeçte. Geleceğimiz bu virajı aşmaya bağlı. Dedikoduyla yola çıkan bir vekil Ak Parti'ye de, Ereğli'ye de, Türkiye'ye de zarar verir. Yalan söylemek bir vekile yakışmaz. Bizler konumlarımız gereği Türkçeyi iyi kullanmalıyız, kendimizi anlatmalıyız, ama iftira atmamalıyız. Ne diyor Ercan Candan, ondan kişisel isteklerde bulunmuşum. Ben onun sekreterimiyim diyor. Yaptığım bazı görüşmelere aracı olduğunu iddia ederek. Bütün belgeler, tarihler burada. 15 Kasım 2013'te Coşkun Ulusoy'la görüştüm. Bu görüşme için randevuyu bana dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan aldı. O toplantıda Ulusoyla mutabakat yaptık. Hepsi burada. Zafer Çağlayan benim sekreterim mi şimdi, bana randevu aldı. Sen seçilmiş bir vekilsin ve ben seni gece 2'de de arasam kalkacaksın. Çünkü keyfime göre değil kentin işleri için arıyorum. Sözün özü şu özel istekte bulunmuşum, akçeli işlere girmem ben. Ali Pandır'la da 15 mart 2014'te görüştüm. Görüşmemizde çözülmeyecek bir sorun yok, arkadaşlarımız bir araya gelir ve konuşurlar, çözemediklerini de bize iletirler ve sonuç alınır dedi. Ve daha sonra TSO'ya gelerek tüm sorunları görüşeceğini söyledi. Ancak gelmedi. Olabilir işi çıkmıştır gelmemiştir. Ama sonra ucu açık bir şekilde gelmedi. Kırılmalar bu zaman başladı. Peki, sen yanına Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı da alıp Pandır'la görüştün. Bir şirketin borcunun silinmesi ve başına bir ismin getirilmesini konuştunuz. Bu özel iş değil mi? Akçeli iş değil mi? İşte boğazına kadar akçeli işlerin içindesin. Oğlunu yeğenini Erdemir’e yerleştirmiş. Ben bunlara girmem. Hangi karşılıklı alış verişe dayanarak sen Erdemir’in personeli gibi davranıyorsun?” dedi.

 
Gösterim : 1871
YORUMLAR
Vekilci / köstek olma tetiker
vekil beyin akçeli işi olmaz tetiker senelerdir ereğliye ne faydan olduda konuşuyosun ? bu adam binlerce erdemir işçisinden kesilecek parayı önledi bi kere vakıfın vergi cezasını indirderek bıdı bıdı yapacağına biraz işadamları esnaflar için çaba göster siyasete meraklıysan gir bi siyasi partiye aday adayı ol boyunun ölçüsünü al !
1
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21741199, Bugün: 1633 kez ziyaret edilmiştir.