Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2014 Cuma 23:21
TTK işçileri, kendilerini madene kilitleyen HEMA çalışanına destek verdi
Ereğli'nin Kandilli beldesinde HEMA işçilerinin eylemine Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) işçileri de destek verdi. Gündüz vardiyasından çıkan TTK işçileri, HEMA kömür işletmesi önüne gelerek meslektaşlarına moral verdi.

Dün 60 işçiye çıkış verilmesi ile başlayan eylem, ikinci gününde de devam etti. İşçi ailelerinin eylemine, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda çalışan işçilerden destek geldi. İşçilere ve işçi yakınlarına seslenen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, "İşçilerimiz ocakta bir facia ile karşılaştığında televizyonların önünden kaçmayan televizyonların önünden hiç ayrılmayan yetkililer 500 kişi yer altında iken acaba neden televizyonların karşısına geçip 2 cümle kurma ihtiyacı hissetmediler?" dedi.

İsa Mutlu, şunları söyledi: "2 gündür 500'e yakın işçi arkadaşımız kendini madene kilitlemişken devletin hiç bir yetkilisinin ve işveren kanadının buraya gerekli duyarlılığı göstermeyişi bizi ayrıca üzmüştür. 2 gündür 500'e yakın işçi kardeşimiz ocakta beklerken devlet yetkililerinin çıkıp bir açıklama bile yapmaması gerçekten elem vericidir, manidardır. İşçilerimiz ocakta bir facia ile karşılaştığında televizyonların önünden kaçmayan, televizyonların önünden hiç ayrılmayan yetkililer 500 kişi yer altında iken acaba neden televizyonların karşısına geçip 2 cümle kurma ihtiyacı hissetmediler. Emek ile geçinen bir ilimiz var. Ama hızla dışarıya göç verdiğimiz düşünülürse 800 kişinin çalıştığı iş yerinin kapanması hepimiz için gerçekten kapanması zor derin yaralar açacaktır. Bizler belediye başkanımız ile her yerin kapısını çaldık. Ulaşmadığımız yer kalmadı. Bugün bu facia ile karşı karşıyayken bu kadar sessiz kalan yetkililer acaba başka tehlikelerle başka facialarla karşı karşıya kaldığımızda ne kadar ses çıkarabilirler. 500 insanımız şu anda ocakta. Arkadaşlarımız dün sabah saat 8 den bu yana evlerine gitmediler. Orada bekliyorlar. Yiyecek ve içeceklerini biz temin etsek dahi orada 24 saat 48 saat beklemenin ne demek olduğunu ancak sizler bilirsiniz. Bugün bu tür işletmeler yok olurken, dün bunların var olmasını söyleyen yetkililer bugün kaçıyorlarsa yarın Türkiye Taş kömürü Kurumu (TTK) kapanırken de kaçacaklar. Bizim bizden başka sahibimiz yok." dedi.

İsa Mutlu'nun ardından söz alan Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, bölge milletvekillerinin daha duyarlı olmasını istedi. Aydın, "Bizler bölge milletvekillerinin bu duruma daha duyarlı olmalarını beklerdik. Bizim burada mücadelemiz bölgemiz için. Burada bir işletmenin kapanması demek Kandilli'nin kapanması demek." diye konuştu.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu'ndan (TTK) gelen işçiler, açıklamanın ardından servis araçlarına binerek HEMA kömür işletmesinden ayrıldı.

 
Gösterim : 1239
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21637855, Bugün: 7363 kez ziyaret edilmiştir.