Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2014 Cuma 22:52
Öğrenciler okumaya davet etti, vatandaş yoluna devam etti
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) öğrencileri, toplumda kitap okumanın farkındalık meydana getirmek amacıyla sahil bandında 'Okuyan Adam' projesi gerçekleştirdi. Halkı da kitap okumaya davet eden öğrenciler, davet ettikleri vatandaşlardan olumlu istedikleri karşılığı alamadı.

Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Ereğli belediyesinin de katkıları ile topluma hizmet dersi kapsamında sahil bandında ‘Okuyan Adam’ projesi gerçekleştirdi. Ellerindeki kitaplarla sahil bandına gelen öğrenciler, uzun kuyruk oluşturarak kitaplarını okumaya başladı. Bazı öğrenciler üzerlerine astıkları ve kitap okumanın faydaları yazılı pankartlarla Ereğlili vatandaşları kitap okumaya davet etti. Yoldan geçenler ise öğrencilerin isteklerini geri çevirerek yürümeye devam etti.

'Okuyan adam' projesi hakkında öğrenci arkadaşları adına konuşan Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Emrah Özsoy, amaçlarının farkındalık meydana getirmek ve insanlara kitap okumayı sevdirmek olduğunu söyledi. Özsoy, kitap okuma projelerine katılımın az olmasının sebebi olarak ise yaptıkları etkinliğin insanların siyasi bir eylem olarak algılandığı ve ondan dolayı katılım olmadığını söyledi.

Ereğli Belediyesi Kültür Müdürü Baki Kara, belediye olarak eğitim fakültesine ve öğrencilere ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yardımcı Doçent Doktor Ramazan Şükrü Parmaksız da konuşmasında, insanların kitap okumalarını istediklerini, okuyan kesimden zarar gelmeyeceğini düşündükleri için böyle bir projeye imza attıklarını söyledi.

Etkinliğe katılan Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Mukaddes Nisa Ergül, 'Okuyun hayata daha güzel bakın' derken, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden İlyas Sel ise 'Mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor. Bu nedenle bizler buradayız" dedi.

Yapılan etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 
Gösterim : 1828
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551157, Bugün: 1100 kez ziyaret edilmiştir.