Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2014 Çarşamba 12:56
Havlıyor diye ve domuz kurşunu ile vurulan köpekler tedavi edildi
Ereğli'ye bağlı Ormanlı beldesinde çok havladığı gerekçesi ile av tüfeğiyle vurulan Kangal cinsi köpek, gerçekleştirilen 6 saatlik operasyon sonrasında yeniden sağlığına kavuştu. Düzce'de vurulan başka bir köpeğin ise kopmak üzere olan ayağı operasyonla yeniden tedavi edildi.

Ereğli'ye bağlı Ormanlı beldesinde çok havladığı gerekçesi ile komşusu tarafından vurulan Sivas Kangal cinsi köpek yeniden hayata tutundu. Sabah karşı kliniğe getirilen köpeğin çekilen röntgeninde, bir çok saçmaların ayak ve göğüs kısmından girdiği belirlendikten sonra 6 saat süren operasyonun sonrasında saçmalar temizlendi.

Yeniden sağlığına kavuşan ve serum tedavisine başlanan köpeğe yapılan tedavi ile ilgili açıklamada bulunan veteriner hekim Hüseyin Demircan, köpek geldiğinde hayati tehlikesinin bulunduğunu, ancak şu anda sağlığına kavuştuğunu söyledi. Av tüfeği ile vurulan köpeğin adının Cesur olduğunu söyleyen Hüseyin Demircan, "Cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 03.30'da geldi. Komşusu tarafından çok havladığı için vurulan bir köpek. Tüfekle vurulmuş. Bacağında saçmaları görüyorsunuz. Çok şükür iyileşti, duramıyor yerinde. Yaklaşık 15 metreden ateş açılmış. Karın boşluğunda var. Arkada kalçada da yoğun bir saçma bölgesi var. Bunları tek tek temizledik. Şimdi serum veriyoruz. Çok şükür iç organlara zarar vermiş değil. İdrar kesesi ve bağırsakta biraz sıkıntı vardı ama onu da tedavi ile halledeceğiz. Köpeğin sağlık durumu sizin de gördüğünüz gibi gayet iyi. 'Ben masada durmak istemiyorum, yer daha iyi' diyor. Gördüğünüz gibi çok da sağlıklı. Kangal köpeğinin ilk geldiğinde hayati tehlikesi vardı. Ağrılar içerisinde bize gelmişti. Acil operasyona aldık. Şimdi sağlığına kavuştu. 2 gün sonra taburcu edeceğiz." dedi.

İKİNCİ KÖPEK DOMUZ KURŞUNU İLE VURULMUŞ

Kliniğe Düzce'den getirilen bir başka köpeğin ise domuz avına çıkan avcılar tarafından vurulduğu belirtildi. Ağız kısmından girerek sağ ön ayak kemiklerini parçalayan mermi yüzünden ayağı kopma noktasına gelen köpeğe uygulanan ameliyatla platin takıldı. Köpeğe operasyonu gerçekleştiren veteriner hekim İsmail Demircan, köpeğin ayağının kopma noktasına geldiğini, ancak uyguladıkları tedavi yöntemi ile ayağın kurtarıldığını ifade etti.

İsmail Demircan, "Cumartesi günüydü bize geldiğinde. Domuz avına çıkıldığında atılan kurşun surat kısmından kulağının yan tarafından girip sağ bacağa, ön kol kemiklerinden geçerek bölgeyi tamamen parçalamış. Humarus diye adlandırdığımız kemiğin alt kısmında parçalanma vardı. Normalde değişik yöntemler vardır. Biz bu uyguladığımız yöntemde pimleri direk kemiklere monte ederek aparatla sabitlemeye çalıştık. Bu uygulamadaki en güzel taraf, operasyondan sonra hayvan ayağını basmaya başlar. Fakat bunda radyal sinir olarak adlandırdığımız sinirde küçük bir hasar var tahminimizce. Ayağının iyileşmesi ve tam olarak düzelmesi için belirli bir sürece ihtiyacı olacak." diye konuştu.

Av tüfeği ile vurulan ve geçirdiği operasyon ile sağlığına kavuşan Sivas kangal cinsi köpek klinik içerisinde gezdirilirken, Domuz kurşunu ile vurulan Paşa isimli köpeğin ise tedavisinin belirli süre devam edeceği ifade edildi.

 
Gösterim : 1864
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548022, Bugün: 2127 kez ziyaret edilmiştir.