Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2014 Perşembe 22:35
Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, eksi 425 metre kodundaki madene indi
Türkiye’nin ‘işçi takımı’ olarak bilinen Zonguldak Kömürsporlu futbolcu ve teknik heyet, maden ocağının eksi 425 metre altına indi. Kuruluşu 1945 yılında Kömürspor'a dayanan kırmızı lacivertli takım, yoğun taraftar desteğiyle süper lig takımlarını ortalama taraftar sayısında ilk 9 haftada geride bırakmasıyla gündeme gelmişti.

Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grubun lider takımı Zonguldak Kömürspor, kuruluşunu sağlayan işçilere vefa borcu olarak madene indi. İşçileri ziyaret eden futbolcular, yer altı şartlarında etkilendi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)Kozlu Müessesesi maden ocağının önünde toplanan futbolcu ve teknik heyet, ilk olarak başlarında madenci bareti taktı. Daha sonra yer altı ocağı hakkında kurum yetkililerinden bilgi alan futbolcular, işçi kafesleriyle yerin 425 metre altına inerek maden işçilerini ziyaret etti. Madencilerin zorlu çalışma koşullarını yerinde gören Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, ‘Yüz karası değil kömür parası böyle kazanılır ekmek parası asla boyun eğmeyecek madencinin torunları’ tezahüratlarıyla madencilere moral verdi.

Hafta sonu deplasmanda Niğde Belediyespor’la karşılaşacak olan Zonguldak Kömürspor, bugün yapacağı antrenman öncesi maden ocağında işçileri ziyaret etti. Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Teknik Direktör Cahit Terzi, yardımcı antrenörler ile yönetici Hakan Hürfikir ve futbolcular 1992’de meydana gelen grizu patlamasında 263 ve geçen yıl metan gazı püskürmesi sonucu 8 işçinin öldüğü Kozlu Maden ocağında kuyubaşında işçilerle sohbet etti. Kozlu Müessese Müdür Yardımcısı Ali Demirsoy, teknik heyete ve futbolculara maden ocağı hakkında bilgi verdi. Ardından başlarına baret takan teknik heyet ve futbolcular kafesle yerin 425 metre altına inerek, madencilerin çalışma koşullarını yerinde gördü. İlk kez maden ocağına inen futbolcular, madencilerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, madenci takımı olduklarını belirterek, “Madenci takımı olmakla onurluyuz, gururluyuz. Burada madenci arkadaşlar bizi çok iyi karşıladılar. Madenci arkadaşlarımız takımımıza nasıl yardımcı olabilir onu da görüşeceğiz. Hep beraber el ele vereceğiz ve madenci takımı olduğumuzu en iyi şekilde göstereceğiz. Bugüne denk geldi. Futbolcularımız madene girerek, işçilerin çalışma koşullarını yerinde gördüler. Bu çocukların moralini daha çok artırıyor. Zaten o şuurla madencinin takımı olma ruhuyla savaşıyorlar. Madenci takımı olmakla gururluyuz” dedi.

Madenciler daha sonra, “Yüz karası değil kömür karası böyle kazanılır ekmek parası” yazısının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zonguldak Kömürspor’un geçmişi 1945 yılına dayanıyor. 1945’te Kömürspor olarak kurulan ve 1966’da 1. Lig’e çıkması kararlaştırılınca ismi Zonguldakspor olarak değiştirilen ve şu anki Zonguldak Kömürspor adını alan işçi takımı; yıllar sonra geçtiğimiz sezon profesyonel lige çıkma başarısı elde etti. Profesyonel lige çıkar çıkmaz, geçmişteki efsane adeta geri döndü ve süper lig takımlarının taraftarlarını geride bırakan bir taraftar kitlesinin de takımını maçlarda desteklemesiyle takım, grup birinciliğini elden bırakmıyor.

 
Gösterim : 2009
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552726, Bugün: 2669 kez ziyaret edilmiştir.