Kayıt Tarihi: 8 Kasım 2014 Cumartesi 22:24
Hasan YILMAZ; "Uzunmehmet'i 28 yıldır heykeli yerine fenerle anıyoruz"
Ereğli'de 185 yıl önce kömürü bulan Uzunmehmet'i anma törenlerinde açılan pankart dikkat çekti. Üzerinde 'Dedemizin heykelini mahallemizde istiyoruz' pankartı açan mahalle halkı, anıta Uzunmehmet'in heykelinin yapılmasını 28 yıldan bu yana istediklerini ve talep ettiklerini ifade etti.

Ereğli'de sabah saatlerinde Kestaneci mahallesinde düzenlenen Uzunmehmet'i anma törenlerinde mahalle halkının açtığı pankart dikkat çekti. Üzerinde 'Dedemizin heykelini mahallemizde istiyoruz' pankartını açan mahalle halkından Ertan Haşhaş (57), 28 yıldan bu yana dedeleri ve kendilerinin Uzunmehmet'in heykelinin yapılmasını istediklerini ve buna rağmen hiç bir girişimin olmadığını söyledi. Mahalleye yapılan anıta dikilen madenci feneri önünde anma törenlerinin yapıldığını söyleyen Haşhaş, 1986 yılında resim çektirdiği alanda yaptığı açıklamasında "Elimdeki 1986 senesinde çekilen bir fotoğraf. Şuradaki gördüğün taşın üzerindeki aynı yerde olan alttaki resimde olan benim. İş istedim işe giremedim TTK’ya. TTK’da çalışan bizim mahalleden Uzun Mehmet’in torunlarından sadece bir kişi var. Bir kişi yalnız bir kişi. Ben piyasada çalışarak ödeyerek emekli oldum. Şurada görünenlerin hepsi şu anda ölmüş durumda.Bizim de yaklaştı. O zamandan bu yana dedelerimiz heykelinin yapılmasını istiyorlar. Yapılamadı. Hala da istemekteyiz. 28 seneden bu yana istiyoruz. Bu anıt buraya 1973 yılında yapıldı. Böyle fenerle kaldı" dedi.

HASAN YILMAZ'DAN ANITIN DÜZENLEME TALEBİ

Törene Katılan Amele birliği başkanı Hasan Yılmaz, yaptığı konuşmasında Uzunmehmet' e yakışan bir anıt yapılması için yetkililere ve görevlilere öneri de bulundu. Kendilerinin de katkı sağlayacağı bir çalışma ile anıtın düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz "Dünyada gittiğimiz her şehir kendi özelliği ile anılır. Bizim de Ereğli' de kömürün bulunması ile ilgili Uzunmehmet var. Bir de çileğimiz var. Çilekle ilgili belli firmalar belli çalışmaları yapıyor. Ama Şu gördüğümüz anıtı daha düzgün bir hale getirebiliriz. Bu konuda ben Amale birliği olarak TTK, Erdemir ve Genel Maden işçileri sendikasına buradan bir öneri de bulunuyorum. Ereğli Belediyesi bunun başını çeksin. Sayın kaymakamımız da burada. Burada Ereğli ve Uzunmehmet' e yakışır madenciliğe yakışır bir eser ortaya koyalım. Bu çok da zor değil" dedi.

 
Gösterim : 1729
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21746553, Bugün: 1665 kez ziyaret edilmiştir.