Kayıt Tarihi: 15 Mart 2012 Perşembe 20:15
Ortakları, Esat KOÇ'a ve ESTAŞ’a sahip çıktı!
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu ESTAŞ A.Ş ortakları, son günlerde kamuoyunda konuşulan bazı konular hakkında basın toplantısı düzenledi. Ortaklar, toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Esat Koç ve yönetimine sahip çıktı.

Şirket ortağı Metin Gülay, ESTAŞ binasında düzenlenen basın toplantısında ortaklar adına yaptığı açıklamada, Son dönemde kamuoyunda ESTAŞ AŞ’ye yönelik dayanağı bulunmayan bir takım açıklamalar yapıldığını hatırlattı. Şirketin ve ortaklarının gelişmeler karşısında uzun süredir sessizliğini korumasına rağmen suçlamaların devam ettiğini belirten Gülay, “Bunlar 2008-2009 yılının sıkıntılı ticaret ortamında uzun süre piyasamızı meşgul etmiş, konuşulmuş, gerginliklere sebep olmuş ve ağır bedeller ödenerek bugünlere gelinmiştir. Bugünlerde ise aynı şirket içi konuların 3-4 yıl sonra kamuoyunu meşgul edecek ve ‘günümüzün problemi’ gibi gündeme getirmek, ticaretimizi baltalamaya çalışmaktır. Bu tip karalamalardan biz ESTAŞ A.Ş Ortakları ve ticari faaliyetlerini ESTAŞ A.Ş üzerinden yürüten şirketler olarak son derece rahatsızız. Anlaşıldığı üzere yapılan açıklamaların bir çoğu ESTAŞ A.Ş’ne azımsanmayacak büyüklükteki borcu karşılığı, bir aylık muhasebeci aidatı tutarında ortaklık payına sahip kişilerce yapılmaktadır. Eleştirilerin seviyesi de eleştiri ötesi ayıp ve çirkin bir saldırıya dönüşmüştür. Ancak bu kişilerin şirketimize yaptıkları saldırılarla ne elde etmek istediklerini anlamış değiliz. Durumları bulunan bu şahıslar, 2009 sonrası yapılan genel kurullarda da şimdiye kadar hiçbir eleştiri veya öneride de bulunmadıkları gibi bazısına da katılmamışlardır. Ayrıca, yönetim kurulu başkanımız başta olmak üzere yönetim kurulunu ve ESTAŞ A.Ş ortaklarının, güncelliğini yitirmiş bu konulara vakit ayırmasına da karşıyız.”

"ERDEMİR’E BORÇLARINI ESTAŞ ÖDEDİ"

Gülay, kamuoyuna yaptıkları açıklamalarla şirketi ve yönetimi yıpratmaya çalışanların Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)'na olan borçlarının ise yine ESTAŞ A.Ş tarafından ödendiğini ifade ederek, “Altını bir kez daha çiziyoruz, kamuoyu bilmeli ki bu kişilerin 2008 yılından ERDEMİR’e olan borçlarını ESTAŞ A.Ş ödemiştir. Aynı şahıslar şirketimize olan borçlarında 1 liralık bile iyileştirmede bulunmamışlardır. Saldırıya maruz kalan başkan ve yönetim kurulu üyeleri şahsi kefaletlerini koyarak ESTAŞ A.Ş’nin borçlarını ERDEMİR’e ödemiştir. Biz de ESTAŞ A.Ş ortakları olarak, bu borcu ERDEMİR’den aldığımız malzemelerin maliyetlerine ilave ederek, bu zorlu piyasa şartlarında bile ödemekteyiz. Hiç hoşumuza gitmese de bu maliyet artışına katlanmaktayız. Bu beyanatları verenlerin de yüzlerinin kızarması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü geçmişte olan ve bahsettikleri uygunsuzluğun bir ortağı da kendileridir.” dedi.

Öte yandan toplantıya konu olan iddiaları yayınlayan gazetenin ve bazı basın mensuplarının toplantıya çağrılmamış olması da gözden kaçmadı. Bazı basın mensuplarının toplantıya çağırılmamasının altında toplantı esnasında "sorulacak sorulardan mı çekindiler" sorusunu gündeme getirdi.

 
Gösterim : 2254
YORUMLAR
yakup / bumudur
yapılan açıklamaların gazete haberlerini yalanlamak için yapıldığı aşikar ama yapılan açıklamalar nedenli tatmin edici sorarım size. öte yandan estaş yönetimi madem yapılan haberlerden rahatsız yine bu gazeteci arkadaşlarımızı davet edip doğruyu anlatma yolunu seçmemiş sorularına yanıt vermemiş sadece bir kısım basın mensubunu davet ederek neyi planladılar anlamak hiçte zor değil laf kalabalığı yapılacağına doğruları anlatsınlarda hepimiz öğrenelim.
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21670611, Bugün: 316 kez ziyaret edilmiştir.