Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2014 Cuma 14:04
Maden şehidi annesi: 5 yıl önce ölen oğlumun hesabı sorulmadı
Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden faciası, Zonguldaklı maden şehitlerinin acısını tazeledi. 17 Mayıs 2010 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Karadon maden ocağındaki grizu faciasında ölen 30 işçiden Sadık Kocakaya’nın(26) annesi Sebahat Kocakaya(53) gözyaşlarına boğuldu. Anne Sebahat Kocakaya, "Olayın hesabı sorulacakmış. Benim oğlum öleli 5 yıl oldu, daha hesabı sorulmadı." ifadesini kulandı.

Kilimli ilçesi Subatan Mahallesi'nde ikamet eden 4 çocuk sahibi Sebahat ve Satılmış Kocakaya çifti, oğullarının mezarı başında dua etti. Her maden faciasında acılarının tazelendiğini anlatan acılı anne Kocakaya, "Karaman’daki olaylar, acımızı tazeliyor. Televizyonu açamıyorum. Biz de bekledik, o günleri yaşadık. Yakın bir yer olsa onların acısını paylaşmaya gideceğim. 5 yıldır bizim acımız dinmedi. Bizi hiç sayıyorlar. Herkes kendi acısına yanıyor. Enerji Bakanına telefon açıyorum, sekreteri çıkıyor, o sizi aramak isterse arar diyor. Burası Türkiye değil mi?" dedi.

'5 YILDIR HESABI SORULMADI'

Oğlunun öldüğü maden faciasının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hesabının sorulmamasına tepki gösteren Sebahat Kocakaya, "Oğlum öleli 5 yıl oldu. Hesabı sorulacak deniyor ama ben buna da inanmıyorum. Sorulmasını istiyorum. Bir evlat kolay yetişmiyor. Kaç sene geçti daha hesabı sorulacak. Benim sağ gözüm ağlamaktan görmez oldu. Su altında kalanların hesabını soracağız diyorlar. Bizimkiler insan değil miydi, 5 yıldır bunların hesabı neden sorulmadı? Soma’da ölenler şehit sayılıyor, biz Türkiye’de yaşamıyor muyuz? Benim 23 yaşında bir oğlum daha var. Ocağa koyup da nasıl çalıştırayım? Abisinin öldüğünde liseye gidiyordu, şimdi işsiz. Haliniz ne diye soran yok. Arıyorum, telefonlarımı açmıyorlar. Enerji Bakanını arıyorum, sekreterleri çıkıyor, bizi görüştürmüyorlar. Bakan bey bize söz vermişti. Şimdi arıyorum, görüştürmüyorlar." diye tepki gösterdi.

OĞLUNUN MEZARINDAKİ FOTOĞRAFINI ÖPTÜ DUA ETTİ

Gözü yaşlı anne Kocakaya, oğlunun mezarındaki resmini öpüp gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, "Güzel yüzlü yavrum, annen ağlarken sen de ağlardın. Niye ses vermiyorsun, gözümün yaşına dayanamazdın." diye ağıt yaktı. Eşiyle mezarlığa gelen maden emeklisi baba Satılmış Kocakaya da oğlunun mezarı başında fenalık geçirdi.

 
Gösterim : 1521
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21643107, Bugün: 3092 kez ziyaret edilmiştir.