Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2014 Cuma 20:40
Anne ve kızı alevler arasında can verdi
Zonguldak'ın Merkez Mahallesi'ne bağlı Kardeşler köyünde çıkan yangında anne ve kızı alevler arasında kalarak can verdi.

Olay, Merkez ilçeye bağlı Kardeşler köyü merkez mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre evde kızı rahatsız olan kızı Ayten Alkan (47) ile yalnız yaşayan anne Durcan Alkan (73), çatı katında çıkan yangın sonrasında yanarak can verdi.

Çatı katında elektrik kontağından çıktığı ihtimali üzerinde durulan yangında psikolojik ve ciğer hastalığı olan Ayten Alkan'ı kurtarmak için kilitli olduğu iddia edilen kapıyı açmaya çalışan anne Durcan Alkan'ın dumandan zehirlendiği ve kapının önünde hayatını kaybettiği, Ayten Alkan'ın ise uyuduğu yatağında öldüğü öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri geldi. Ekipler tarafında yangına müdahale edildi. Yangının söndürülmesinin ardından cenazeler ekipler tarafından alınarak cenaze aracı ile Atatürk Devlet Hastanesin morguna kaldırıldı. Acı haberi alarak annesi Durcan Alkan'ın evine gelen Aysun Alkan ise yaşlarına boğuldu ve sini krizi geçirdi. Genç kadını çevrede ki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.

Kardeşler köyü muhtarı Nedim Bekar, "Cuma vakti olduğu için yangının çıktığını vatandaş görüyor dumanı koşmuş ancak anne ve kızı kurtaramamışlar. Anne kapının arkasında kız da yatakta bulundu. Anne ve kızı yalnız yaşıyordu." dedi.

Jandarma ekipleri tarafından güvenlik önlemi alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 
Gösterim : 11961
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551600, Bugün: 1543 kez ziyaret edilmiştir.