Kayıt Tarihi: 30 Nisan 2014 Çarşamba 12:19
YSK Eski Muhtarların Başvurusunu Haklı Buldu “Eski Muhtarlarla Yola Devam”
Ereğli'ye bağlı Uzunmehmet, Süleymanlar ve Kirmanlı Mahalle muhtarlarının Yüksek seçim kuruluna yaptıkları itirazın lehte sonuçlandığı öğrenildi.

Ereğli' de 30 Mart yerel seçimlerinde Uzunmehmet, Süleymanlar ve Kirmanlı mahalle muhtarlarının muhtarlık seçim pusulasına 'Muhtarı' yazdıkları gerekçe ile seçimlerde ikinci olan muhtarlar önce ilçe seçim kuruluna itirazda bulunmuşlardı. İlçe seçim kurulundan ret kararı alan muhtarlar konuyu il seçim kuruluna taşımış ve İl seçim kurulu da seçimleri kazanan Uzunmehmet mahalle muhtarı Seyfettin Yaman, Süleymanlar mahalle muhtarı Hüseyin Soyarslan ve Kirmanlı mahalle muhtarı Nurettin Yaman'ın muhtarlıklarını düşürerek ikinci olan muhtar adaylarının muhtar olduğunu açıklamıştı.

Bu gelişme üzerine Uzunmehmet mahalle muhtarı Seyfettin Yaman, Süleymanlar mahalle muhtarı Hüseyin Soyarslan, konuyu yüksek seçim kuruluna taşımış ve İl seçim kurulundan çıkan sonuca itirazda bulunmuşlardı.

Akşam saatlerinde YSK' nın konuyla ilgili kararını açıkladığı ve Uzunmehmet mahalle muhtarı Seyfettin Yaman, Süleymanlar mahalle muhtarı Hüseyin Soyarslan'ın muhtarlıklarının geri verildiği öğrenildi.

Telefon ile ulaştığımız Kirmanlı Mahalle muhtarı Nurettin Yaman, kendilerine henüz resmi bir sonucun ulaşmadığı ancak gayri resmi olarak gelen bilgilerde YSK'nın kendilerinin lehinde karar verdiği bilgilerinin geldiğini söyledi.

Şimdi ise 3 mahalle Muhtarı YSK'dan gelecek olan resmi belgeyi bekliyor.

 
Gösterim : 2235
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21735813, Bugün: 1039 kez ziyaret edilmiştir.