Kayıt Tarihi: 20 Mart 2014 Perşembe 22:54
POSBIYIK; ERDEMİR İŞÇİSİ KORKMASIN..
Mahalle toplantılarını sürdüren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Potbaşı ve karga Mahallesinden, Erdemir işçisine seslendi..

Posbıyık, sendika başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın yaptığı baskı karşısında, Erdemir işçisine ‘korkmayın’ diye seslenerek; “Yüzde 35 kesinti yapıp işçiyi icralara düşüren Oğuz Özgen’i gönderdim, 30 Mart’tan sonra onun işbirlikçisi Yusuf Ziya Odabaşı’da göndereceğim.. Sakın korkmayın” dedi.. Posbıyık ayrıca, Maliye Bakanlığının Erdemir Vakfına yazdığı ceza ile ilgili de, ‘Ceza yazılmadan vakıftan paraları kimler çekti, açıklayın’ diye konuştu..

“ERDEMİR İŞÇİSİ KORKMASIN”

“..Sevgili hemşerilerim, demir çelik işçisi benim kardeşlerim, onlara baskı yapıyorlar, yürüyüşe gönderiyorlar. Tabi gidecekler, gitsinler de, onlarınki ekmek mücadelesi, onlar sandık başında ne yapacaklarını bilirler. Benim metal sendikasıyla da problemim yok. Onların başında bir tane çakma sendikacı var, bu kim biliyor musunuz. Oğuz Özgenle beraber işçinin yüzde 35 parasını kesen ceplerinden alan adam. Bir çok işçi borçlarını ödeyemedi, icraya düştü. Bu yüzden demir çelikten atılanlar oldu. Bunların yüzünden. O tarihlerde kendisi Mehmet Azman’dan iki tane daire aldı, yan yana, bir dairede yetmiyor. ‘Vakıf diyor borca girdi, tabi girer. Sen kendi adamlarını son kongrede küfür ederek baskı yaparak işi bilmeyen adamlarını vakfın yönetimine sokmadın mı?

“CEZA GELMEDEN VAKIFTAN PARALARINI KİMLER ÇEKTİ”

“..Bu Odabaş, zaten Metal Koop’tan yargılanıyor, Erdemir spordan yargılanıyor, vakıftan yargılanıyor. Şimdi soruyorum sana; kaç tane baş müdür, kaç tane sendikacı, ceza gelmeden vakıftan paralarını çekip ayrıldı, cevap istiyorum buna. Vakıftan paralarını çekenler var, Bunlar Erdemir işçisine zulüm yapıyorlar, baskı yapıyorlar, Erdemir işçisi, işverenden korkmuyor bu çakma sendikacıdan korkuyor. Korkmayın, bunlarla mücadele bana ait. Oğuz Özgen’i buradan gönderdim, 31 Marttan sonra bu çakma sendikacıyı da buradan göndereceğim.”

 
Gösterim : 1591
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21691918, Bugün: 4072 kez ziyaret edilmiştir.