Kayıt Tarihi: 17 Mart 2014 Pazartesi 19:23
VATANDAŞIMA HERŞEYİN EN GÜZELİ LAYIK
Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Belediye sınırlarına yeni katılan Topçalı, Göktepe, Hamzafakıhlı, Kocaali, Kıyıcak, Dağlar, Ören ve Bölücek Mahalleleri’nde yapımı tamamlanan kanalizasyon sistemleri ve paket atıksu arıtma tesislerinin açılışları Başkan Posbıyık tarafından düzenlenen toplu törenle açıldı.

Törene Başkan Posbıyık, başkan yardımcıları, daire müdürleri, meclis üyesi adayları Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, mahalle muhtarları ile vatandandaşlar katıldı.

Törende konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Başkan Posbıyık ve ekibine belediye sınırlarına yeni katılan mahallelerde kısa süre içerisinde yapılan hizmetlerden dolaylı teşekkür etti.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ise yaptığı konuşmasında tesis ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Posbıyık ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

SU VE KANALİZASYON ÇOK ÖNEMLİ

Bir kentte bir köyde bir yerleşim merkezinde eğer kanalizasyon sistemi yoksa, su yoksa hiç kimse ev de oturuyorum demesin. Kanalizasyon hattı yoksa o bölgede pislikler sokakta yayılır çocuklar oynarken bunları ayaklarıyla eve getirirler. Her türlü hastalıktan kurtulmak mümkün değil. Eğer musluğunda su akmıyorsa temizliğini iyi yapamazsın yine hastalıklar peşi sıra gelir. Dolayısıyla biz bize yeni giren çok değerli muhtarlarım burada Allah razı olsun onlardan anlayış birliği içerisinde olduğumuz için bizle ekip gibi çalıştılar. Yani benim daire müdürlerim ile birlikte muhtarlarımda en ön planda asker gibi çalıştılar. Bu işlerin bu noktaya gelmesinde muhtarlarım öncü rol oynamıştır. Onu özellikle altını çizmek lazım. Haklarını yememem lazım. Onlar koşturdular talep ettiler biz anında yerine getirdik.

YENİ MAHALLELERDE İNANILMAZ ÇALIŞMALAR YAPTIK

Dolayısıyla bizler köyler mahalle olurken hemşerilerimizin hep mahalle olmasını istedik. Niçin istedik? Yoksa ben Ereğli’de belediye başkanlığı yaparım. Topladığım vergilerin hepsiyle çiçek ekerim taş dikerim seçimi daha rahat alırım paraları dışarıya harcamam. Göktepe, Kıyıcak, Topçalı’ya, Hamzafakıhlı’ya dünyanın parası gidiyor bu kanalizasyonlara. Orada paramı elimde tutarım merkezde taş dikerim çiçek ekerim daha fazla. Benim hesabım oy almak değil hemşerilerime iyi bir ortam hazırlamak. Onları çağdaş medeniyet seviyesine uygun sağlıklı bir ortamda yaşatmak en büyük dileğim.

TEK DERDİMİZ ARKAMIZDAN “İYİ ADAMDI DEMELERİ”

Bütün beklentimiz bu memlekette bir takım hizmetler yapıp Yarın öldüğümüzde arkamızdan Allah rahmet eylesin Halil Posbıyık iyi adamdı desinler. Hoş seda bırakalım. Bunun için gayret ediyoruz. Ve gerçekten bütün mahallelerimizde büyük fedakarlıkla inanılmaz işler yaptık. Sadece su ve kanalizasyonu bugün size anlatıyoruz. Çünkü konumuz bu olduğu için. Asfalttan, parkeden, istinat duvarından, çocuk bahçelerinden, otobüs duraklarından falan bahsetmiyorum. Onlarda ayrı bir iş. Bugün konumuz kanalizasyon olduğu için bunlardan bahsediyorum. Evet şu anda hazır hale geldik. Artık evden çıkan kanalizasyonlar tabiata ve doğaya hiçbir zarar vermeden burada tesiste arıtıldıktan sonra, partiküllere ayrıldıktan sonra pis suyun rengi bu temiz suyun rengide bu aynen temiz su gibi arıtma tesislerinden dışarıya çıkıyor. Göktepe’ye yaptığımız bu çalışmadan sonra plajlarımıza inşallah mavi bayrak alacağız. Çünkü plajlar biliyosunuz Halil Posbıyık Caddesi’nden alan giden lağımlar dereden giden pislikler falan orada bir hazinede biriktirip bizim tarafımızdan vidanjörle alınıyor idi. Ama ne kadar dikkat etseniz kaçaklar oluyordu denize. Bu bir gerçek. Temizdir suyumuz valilik inceliyor. Temiz ama tam net değildi. Şimdi bütün dereleri ve kanalizasyon hatlarını buraya aldığımız için plajımızda pırıl pırıl. Önümüzdeki yaz plajda herkes gönül rahatlığıyla pırıl pırıl bir denize girebilir.

VATANDAŞIMA HERŞEYİN EN GÜZELİ LAYIK

Benim vatandaşıma her şeyin en güzeli layık diyorum. Her zaman bunu ifade ediyorum. Onun içinde arıtmada olduğu gibi suda olduğu gibi asfaltlamada olduğu gibi diğer konularda da bütün mahallelerimiz için muhtarlarımızla birlikte el ele vermek suretiyle aynı gayreti göstermeye devam edeceğiz. Sizlere söz veriyorum Ereğli merkezindeki bir mahallede ne varsa Göktepe’nin sokaklarında da olacak. Kıyıcak’ta da olacak Hamzafakıhlı’da da Topçalı’da da Bölücek’te de olacak. Yani Ereğli merkezdeki mahalleler neyse bütün bu yeni giren köyden şehre geçen mahallelerin hepsine bu işlemlerin hepsini yapacağımıza huzurunuzda söz veriyorum. Halil Posbıyık sözü önemlidir. Hiç yalan söylemez söylediği sözü de harfiyen yerine getirir. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

 
Gösterim : 10608
YORUMLAR
Erkan / Ak Belediyeler Mutlu İnsanlar
20 sene boyunca dök denize lağımı arıtmadan şimdi beyfendi arıtma tesisi yapmış emin olun çalışmıyodur o tesis daha aktif değildir kurtuluşda bunu haber diye koymuş Ak Parti geliyo Allahın izniyle kimse gücenmesin Yetiş Doktor Ereğli Ölüyor..Ak Belediyeler Mutlu İnsanlar.
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21736274, Bugün: 1500 kez ziyaret edilmiştir.