Kayıt Tarihi: 3 Mart 2014 Pazartesi 15:33
BAKKA Destekli Eğitim Sonunda Arıcılar Sertifikalarını Aldı
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA)’nın finanse etiği Profesyonel Arıcılıkta İlk Adım Eğitimcilerin Eğitimi Projesine sonunda sertifika töreni yapıldı. Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliğinin sahibi olduğu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Zonguldak Valiliği Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezinin ortağı olduğu 10 günlük proje sayesinde de ilimize arıcılık eğitimcisi yetiştirilmiştir. Arazide uygulama eğitimi yapılarak kursiyere eğitimde ki konuları uygulama fırsatı veren proje 17 Şubatta başlamış ve 28 şubatta son bulmuştur.

İl Müdürlüğümüz Eğitim salonunda yapılan sertifika törenine , Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Zonguldak İl Planlama ve Koodirnasyon Müdür Vekili Muhammed Uğur EKEROĞLU ve AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü İlhami Cem MOCAN, Zonguldak Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Selahattin Güney, ZAYBİR yönetim kurulu üyeleri, Arı ıslahı konusunda uzman Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu ve kursiyerler katıldı.

Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik törende yaptığı konuşmada : Bugün burada bir profesör eşliğinde ve tabiatın, doğanın olmazsa olmazı arıcılıkla ilgili ve Türkiye’de bu konuda ilk uzaman olan Muhsin Hocamla bu eğitimi tamamladınız. Bu hem Zonguldak için hem il müdürlüğümüz için hem de şahsım için hakikatten onur verici bir durum. Hocamdan herkesin yararlandığına inanıyorum ve bunu gözlerinizden de okuyorum. Buradan almış olduğunuz bilgileri mutlaka sahada, alanınızda uygulayacaksınız. Bir marka olmamız lazım. Zonguldak’a baktığımız zaman kömürün dışında bir marka diye sorsalar ilk aklıma gelecek ve söyleyebileceğim şey kesinlikle kestane balıdır. Bu balımızı bir an önce markalaştırmak için eğiticilerin eğitimi diye almış olduğunuz bu eğitimi ile sizde başkalarını eğiteceksiniz. Bu bir hafta on gün içerisinde üç tane eğitim projesi uyguluyoruz. Bu eğitim beşikten mezara kadar devam ediyor ve edecekte. Sizler öğrenmek istedikçe bizler de öğretmek için elimizden gelen bütün gayretleri sarf edeceğiz. En çok hoşuma giden şey katılımcı olarak Zonguldak’ta özellikle her alanda kadınları görmemdir. Kadınlar biz erkeklerden daha çok üreticidirler. Bu yönlerini çok seviyorum çünkü annedirler. Hepimizin bir annesi vardır. Onlardan gördüğümüz üretkenliği hayata öyle taşıyoruz. Özellikle arıcılıkta kadınları görmek apayrı bir gurur. Bu kursa katılan herkese teşekkür ediyorum.dedi.

Bu kurs sayesinde teknik personel ve farklı ilçeler ve farklı köylerden gelen arıcılarımızın tanışmaları ve bilgi alışverişleri sağlanmış olup 17 sı teknik personel olmak üzere 77 kursiyer belge aldı. Eğitime katılan 11 bayan eğitimci ye ZAYBİR başkanı Selahattin Güney tarafından günün anlamına uygun çiçek ve arı motifli yüzük armağan edildi.

Türkiye’nin arı yetiştiriciliği ve arı ıslahı alanında ilk uzmanı olan Prof. Dr. Muhsin DOĞAROĞLU na kursiyerlere ve Zonguldak arıcılığına yapmış olduğu katkılardan dolayı ZAYBİR adına Selahattin GÜNEY tarafından plaket, İl Müdürü Necmi ÇELİK tarafından Devrek Bastonu, teknik personeller tarafından Cam Madenci ile kursiyerler tarafından hediyeler verildikten sonra hatıra fotoğrafları çektirildi.

 
Gösterim : 2371
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21705109, Bugün: 927 kez ziyaret edilmiştir.