Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2014 Cuma 19:59
Bin Kişilik Öğrenci Topluluğundan Okul Eylemi
Kdz. Ereğli Ereğli Lisesinde meydana gelen tavan çökmesi sonucu okulun ikili eğitime geçmesini protesto eden öğrenciler kaymakamlık binasına girmek istedi. Polis tarafından engellenen öğrenciler kaymakamlık binasından okula kadar yürürken, okul bahçesinde konuşan öğrenci velisi Nilüfer Çiv " Bu durum akşam olmasaydı belki de kaç tane çocuğumuz ölürdü. Bundan kim sorumlu?" diyerek tepki gösterdi.

Ereğli Lisesi B blok 10/A sınıfında 3 gün önce meydana gelen tavan çökmesi sonucu B blok binası eğitim öğretime kapatılmış, A blok da ikili eğitime geçilmişti. Bu duruma tepki gösteren yaklaşık 250 öğrenci velisi ve yaklaşık 750 öğrenci konuyla ilgili olarak Kaymakam İbrahim Çay ile görüşmek için kaymakamlık binasına girmeye çalıştı.

Burada polis engeli ile karşılaşan öğrenciler, kaymakamlık binası önünde tepkilerini dile getiren öğrenci ve veli topluluğu, kaymakamlık önünde "Son söz öğrenci, Tabletli değil, Bilimsel eğitim" şeklinde slogan attılar. Yaklaşık 1 kilometrelik yolu slogan atarak yürüdü. Okula girişte gazetecilerin "Neden Böyle bir eylem yaptınız sorusunu yanıtlayan öğrencilerden Merve Meral "Çok zor şartlar altında eğitim görüyoruz. Olmaz ki böyle" diyerek tepki verdi. Okula giren diğer öğrenciler de 'Okulumuza dokunmasın' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, öğleden sonra başlayacak olan ilk derse durumu boykot etmek için girmeyeceklerini, ikinci derse ise gerçek öğrenci olarak gireceklerini, derslerine devam edeceklerini kararlaştırdılar.

SİSTEMİMİZİN DEĞİŞMESİNE TEPKİ VERMEK İSTEDİK

Öğrencilerden Mehmet Türkan Özcan da sistemin değişmesine tepki vermek istedikleri için eylem yaptıklarını söyledi. Özcan konuşmasında "Bu tepkinin nedeni, sistemimizin bize sorulmadan değiştirilmesi.Biz öğrenciler olarak bunu tepki ile gösteriyoruz. biz bunun yanlış olduğunu bize sorulmadan neden değiştiğini sorguluyoruz. Biz sorgulayan bir öğrencileriz. Türkiye de bunun böyle olması gerekir. Biz bunu başlattık" dedi.

Bazı kız öğrenciler de ikili eğitime geçtiklerinde öğrenci arkadaşlarından ayrılacaklarını ve bunu istemediklerini söyledi.

Öğrencilerin eylemine destek veren ve kendi çocuğu da Merkez Anadolu lisesinde öğrenim gören velilerden Nilüfer Çiv, okulun tavanın gündüz çökmesi durumunda öğrencilerin zarar görebileceğini dikkat çektiği konuşmasında "Benim çocuğum merkez Anadolu lisesini kazandı. Burada okuyor. Şu ana kadar Vali Kaymakam yok muydu bu okulun bozulduğunda. O beton çocukların üzerine de düşebilirdi o beton. Neden bunun kontrolü yapılmıyor? Neden? Bizim çocuklarımızın suçu ne? Şimdi hepsi bir anda eğitim alacak. Sabah kaçta kalkıp gidecek benim çocuğum? Biz bun kesinlikle kabul etmiyoruz. Kaç senelik bina. Önce okullarını yapsınlar. Okulun tavan dökülüyor. Bu durum akşam olmasaydı belki de kaç tane çocuğumuz ölürdü. Bundan kim sorumlu?" dedi.

Eğitim-İş Ereğli temsilcisi Cengiz Başaran ise okulun bu durumda eğitim öğretim vermesinin sakıncalı olduğunu söyledi. Başaran konuşmasında "Ereğli lisesinin binasında bir çökme nedeniyle gördüğünüz B blok kapatıldı. İçerisinde Ereğli lisesinin sınıfları vardı. Pek çok da öğrencisi var. Öğrencilerin tamamının A bloğa alınması Milli Eğitim tarafından kararlaştırıldı. A Blok da Merkez Anadolu lisesi ve Turizm lisesi var. her iki okulun öğrencileri tam gün eğitim görüyor. Ereğli lisesi öğrencileri geldiği an okulda yaşanacak sıkıntı eğitim öğretim ortamını etkileyecek. Çünkü ikili eğitime geçilmiş olunacak. Sabah 7 gibi okul başlayacak, akşam 7 ye kadar neredeyse devam edecek. Teneffüsler beşer dakikaya inecek. Çocukların böyle karmaşık ortamda kaldı ki bilimsel bir eğitim alması mümkün olmayacak. Küçük odalar bile sınıf haline getirilmeye çalışılıyor. Burada oluyor mümkün değil, ben yaptım oldu anlayışını değiştirmeleri lazım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler dağıldı. Bu arada yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş büro amirliği ve Zonguldak İl emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri de okul önünde güvenlik önlemi aldı.

 
Gösterim : 2451
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21743775, Bugün: 1554 kez ziyaret edilmiştir.