Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2013 Cumartesi 12:45
Goncalı minikler diş taramasından geçirildi
Ereğli'de faaliyet gösteren Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri diş taramasından geçirildi.

Ereğli' de okul öncesi eğitim kurumu Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde öğrenim gören öğrenciler, Diş Doktoru Nihal Biçer tarafından diş taramasından geçirildi. Kreş binasında gerçekleştirilen tarama öncesinde Doktor Biçer tarafından öğrencilere dişlerin nasıl fırçalanacağı ve diş sağlığı konusunda neler yapmaları anlatıldı. Eğitimin ardından minik öğrencilerin dişleri kontrol edilerek çürüğü bulunan öğrenciler kurum idaresine bildirildi.

Tarama ile ilgili olarak açıklama da bulunan Diş Doktoru Nihal Biçer, bir çok velinin süt düşlerini önemsemediğini, kendilerinin ise bu dişlerin önemini çocuklara ve velilere anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Biçer konuşmasında "Çocuklarda ağız taraması yapıyoruz. Bu yaşta çocuklarımızın ağzında süt dişleri var. Bir çok veli tarafından bu süt dişleri önemsenmiyor. Alttan başka bir diş gelecek diye. Bu nedenle bu dişlerin önemini çocuklara anlatarak velilere de bu şekilde ulaşarak küçük bir eğitim veriyoruz." dedi.

Özel Gonca Kreş Müdürü Rahşan Yılmaz ise "Çocuklarımızın eğitimi kadar sağlıkları konusunda da hassasiyet gösteriyoruz. Bugün burada diş doktorumuz tarafından diş sağlığı ve önemi konulu bir tarama yaptırıyoruz. Tarama sonuçlarının bize gelmesinin ardından bize ulaştırılacak olan raporlar doğrultusunda ailelerimize bilgi vereceğiz." şeklinde konuştu.

 
Gösterim : 2119
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21686053, Bugün: 1619 kez ziyaret edilmiştir.