Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2013 Pazartesi 19:36
Vali KABAN; "Ulaştırma Bakanımızın yanında ben daha çırağım"
Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli ziyaretleri çerçevesinde Ticaret ve Sanayi odası (TSO) ile Batı Karadeniz Deniz Ticaret (DTO) odasını ziyaret etti. Bölgede ki liman konularında kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Vali Kaban "Ulaştırma Bakanımız burayı çok iyi biliyor. Biz daha onun yanında çırak sayılırız." dedi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, ERDEMİR'in özelleştirilmesinin ardından yaladıkları sıkıntıları dile getirdi. Tetiker, ERDEMİR'in erken özelleştirildiğini söylediği konuşmasında "Biz ERDEMİR özelleştirildikten sonra Ereğli olarak çok büyük sıkıntılara girdik. Erken özelleştirme diyorum ben buna. Bizim organize sanayi bölgemiz yan yatırımlarımız her şeyimiz tam teşekküllü konuşlandıktan sonra özelleşseydi bizim için bir şey fark etmeyebilirdi. Neden? Bizim ERDEMİR ile olan bağımlılığımız ortadan kalkmış olurdu." şeklinde konuştu.

Vali Kaban ise geldikleri ilk günlerde ERDEMİR'in tedarikçisi olduğu bir sistematik kurulması gerektiğini söylediğini ve ERDEMİR yönetimi ile de bunu bir kez daha görüştüklerini kaydetti. Kaban konuşmasında "ERDEMİR Ereğli için bir amiral gemisi. Onun bazı yerlerde diğer ilçelerde ki yapıları çekmesi gerekiyor bir büyük gemi gibi. Ve onların da ona destek vermesi gerekiyor. Bunun sağlanabilmesi için, biraz önce ERDEMİR' deydim. Orada Sayın Genel Müdürümüz ve genel müdür yardımcılarımızla da konuştum. Bizim de bir kısım adımlar atmamız gerekiyor. İlk geldiğimizde kendilerine söylemiştim. Mümkün olduğunca bölgede nihai ürünün ERDEMİR'in tedarikçisi olduğu bir sistematikte gerçekleştirileceği yapılar kurulması hususunda Onlarda buna sıcak baktıklarını ifade etmişlerdi. Ama bir bağlantı kurup da nasıl yapacağımıza dair ortak bir sistematik kurmamıştık. Şimdi onunla ilgili çalışacağız." diye konuştu.

"ULAŞTIRMA BAKANIMIZIN YANINDA BİZ DAHA ÇIRAĞIZ"

Ereğli Ticaret ve Sanayi odası ziyaretinin arından Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası'nı ziyaret eden Vali Ali Kaban, Alaplı ilçesinde kurulması planlanan liman projesi hakkında soruları yanıtladı. Alaplı ilçesinde kurulması planlanan ve bazı kesimlerin istediği bazı kesimlerin ise istemediği iddia edilen liman projesi hakkında kendisine iletilen soruları yanıtlayan Vali Ali Kaban, bu konuda Deniz Ticaret odası başkanı İrfan Erdem'den de bilgiler aldı.

Vali Kaban, 'Mevcut limanların tam kapasite ile çalışmadığı ve buna rağmen Alaplı'ya yapılması düşünülen liman projesini nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın bütün bölgeleri çok iyi bildiğini ve kendisini Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın yanında çırak gibi gördüğünü söyledi.

Kaban, "Sayın Bakanımız gerek kendi işini, gerekse de kendi işini çok iyi biliyor. Bundan ötesi yok. Bundan öteye yol yok. Ne kadar zorlarsanız zorlayın ötesi yok. Bu bölgeyi de çok iyi biliyorlar. Biz onun üzerine laf edemeyiz. Yıllardır hakikaten şu ulaştırma alanında Neredeyse adım adım biliyor yani. Her yeri biliyor. Çünkü daha önce de Ordu' da da başımıza gelmişti. Şu dediğimizde kendisi hemen anlatmaya başlıyordu. Bakıyoruz ki biz daha onun yanında çırağız yani." ifadelerini kullandı.

Ziyaretler daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 
Gösterim : 1350
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21688993, Bugün: 1147 kez ziyaret edilmiştir.