Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2013 Pazartesi 16:01
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında CHP'lilerin tepkisi
Ereğli'de Cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Çelenklerin anıta sunulduğu törende Cumhuriyet Halk Partisi'nin çelengi tören alanına alınmadı. Cumhuriyet Halk Partililer törenin sona ermesinin ardından alkışlarla çelengi anıta sundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ereğli'de Atatürk Anıtı önünde resmi tören düzenlendi. Tören öncesinde protokol üyeleri başta olmak üzere siyasi parti yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri ve çalışanlar başta olmak üzere vatandaşlar yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sırasıyla kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Ereğli Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta kondu.

Tören öncesinde parti binasında toplanan Cumhuriyet Halk Partililer, toplu olarak geldikleri tören alanına çelenkleri ile girmek istedi. Ancak resmi tören sırasında anıta siyasi parti çelenk konulmayacağının söylenmesi üzerine partililer çelengi anıt dışında bırakarak tören alanına girdi. Resmi törenin sona ermesinin ardından CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile birlikte anıt önüne alkışlarla gelen partililer, çelengi anıta sundu. 'Dağ başını duman almış' marşını söyleyen partililer, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganını attı. Anıt önünde açıklama da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal "Biraz önce Cumhuriyet'imizin 90. yılı bir buçuk dakika süren resmi programla fiyasko ile sona erdirilmek istendi. Ama Cumhuriyetçi, Atatürkçü, devrimci güçler Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet'in değerlerine, Atatürk'e bugün olduğu gibi, geçmişte olduğu gibi yarın da hep birlikte omuz omuza sahip çıkma cesaretini gösteriyoruz, göstereceğiz. Bundan bizi hiç bir güç alı koyamayacak. Biz hiç kimse ile cebelleşmek istemiyoruz. Hiç kimse ile kavga etmek istemiyoruz. Ancak Cumhuriyet değerlerine de saygı gösterilmesini istiyoruz. Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet'in 90. yılında Cumhuriyet'i kuran parti çelenk koyamıyorsa lanet olsun öyle kutlamalara diyoruz. Böyle yasakları tanımıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından partililer, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Özgen Elmasay'ın kağıttan okuduğu 'Andımız'ı okuyan partililer, ofis yolu üzerine bulunan araçlarına parti tarafından dağıtılan Mustafa Kemal Atatürk imzalı etiketleri yapıştırdıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

 
Gösterim : 1462
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21734970, Bugün: 196 kez ziyaret edilmiştir.