Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2013 Cuma 21:13
Irak’a polis botu ihracatı
Ereğli'de Irak’a ihraç edilmek üzere yapıaln 20 deniz botunda 15'i teslim edildi. Her biri 7 metre uzunluğunda ve 1,5 ton ağırlığındaki aleminyumdan yapılan botlar 35 deniz mili hız yapabiliyor. Botların Irak polisince Dicle Nehri'nde kullanılacak.

İlçeye bağlı Gülüç Beldesi’ndeki MED Yılmaz Tersanesi'nce yapılan botlar hakkında bilgi veren tersanenin Teknik Müdürü Nazım Beyazay, 20 botun siparişi verildiğini, yapımı tamamlanan 15 botun teslim edildiği, kalan 5 bot da bugün teslim edileceği söyledi. Beyazay, 7 metre 27 santimetre uzunluğunda, 2 metre 50 santimetre genişliğindeki 20 adet botun yapımına geçtiğimiz Mart ayında başlandıklarını söyledi.

Beyazay, Akkartal firması tarafından Dicle Nehri'nde kullanılacak olan ve Irak’a ihraç edilecek deniz botlarının alüminyumdan yapıldığını ifade etti. Her birine yaklaşık bir buçuk ton alüminyum malzeme kullanılan botlarda 150 beygir gücünde motor bulunduğunu anlatan Beyazay, “9 Mart’ta yapımına başladığımız deniz botlarının 15 adedini yaklaşık 2 ay önce sipariş veren firmaya teslim etmiştik. Kalan 5 adet botu da bugün sevk ediyoruz. Firmanın isteği üzerine alüminyumdan yapılan ve toplamda 30 ton alüminyum kullanılan deniz botları tamamen tersanemizdeki işçilerimizin emeği ile tamamlandı. Alüminyum tercih edilmesinin sebebi ise hafif oluşu ve bu sayede kullanıldığı bölgede daha fazla hız yapabilecek olmasıdır. İmalatı tamamlanan deniz botlarının kara ve denizdeki testlerini tamamladık. Irak Polisi tarafından kullanılacak olan botlar ortalama 35 deniz mili hız yapabiliyor.” dedi.

 
Gösterim : 2134
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21705110, Bugün: 928 kez ziyaret edilmiştir.