Kayıt Tarihi: 9 Ekim 2013 Çarşamba 15:23
TSO Başkanı Yaşar TETİKER'e Soruyoruz; "TSO Babanızın Malı mı?"
1-) Üyelerinizin Sorunlarını Kapalı Kapılar Ardında mı Çözeceksiniz? 2-) Ereğli TSO Sadece Sac Tüccarlarından mı İbaret? 3-) Yerel Basını Hem Çağırıyor Hem de "Güle Güle" Diyorsunuz? 4-) TSO Babanızın Malı mı?

Kdz. Ereğli TSO tarafından üyelerini bilgilendirmek amacı ile 09 Ekim Çarşamba günü TSO Konferans salonunda ERDEMİR yetkililerinin satış ve pazarlama konusunda sunum yapacağı toplantı daha başlamadan skandala dönüştü. Basına geçilen mail ile toplantıya davet edilen basın mensupları nedenini bilmedikleri şekilde toplantı başlamadan dışarıya çıkarılmak istendi. Yaşanan olaylar bununlada kalmayarak TSO Başkanı Yaşar TETİKER ile basın mensupları arasında sözlü tartışma yaşandı. Ayrıca normal TSO üyelerinin dahi bu toplantıya katılamayacağı, sadece sac tüccarlarının toplantıya katılabileceği şeklindeki açıklama ise kafalardaki soru işaretlerini iyice artırdı.

Ereğli TSO tarafından basına atılan mail ile "Odamız tarafından Erdemir ile Üyelerimizi bir araya getirmek amacıyla 09/10/2013 Çarsamba günü saat 14:00 'te Erdemir Yetkilileri tarafından "Satış ve Pazarlama" konusunda sunumun yapılacağı bilgilendirme toplantısı tertip edilmiştir. TSO Hizmet Binamızda yapılacak toplantıya tüm basın mensuplarımız davetlidir." diyerek tüm basın mensupları davet edildiği halde üstelik direk olarak TSO başkanının basına karşı takındığı tavırın arkasında yatan gerekçeler ne?

Basından Neden Rahatsız Oldunuz?

Toplantı başlamadan basını dışarı çıkarmaya çalışan ve basın mensupları ile polemik yaşayan TSO Başkanı Yaşar TETİKER "Burada rakamlar konuşulacak" derken orada konuşulacak ne tür konuların duyulmasından, basın yolu ile kamuoyu ile paylaşılmasından mı rahatsız oldunuz?

Hem mail yolu ile toplantıya davet edilen, ardından da dışarı çıkarılan basın mensupları neye uğradığını şaşırırken "Madem ki basına kapalı bir toplantı neden bize mail yolu ile bilgi mesajı atıyorlar. Ereğli kamuoyundan neleri gizlemeye çalışıyorlar" diyerek şaşkınlıklarını ifade ettiler.

Sn. TETİKER Üslubunuza Dikkat Edin!

Basın mensupları dışarı çıkarken Gazete Ereğli İmtiyaz sahibi ve aynı zamanda da TSO üyesi Kurtuluş AYYILDIZ'ında dışarı çıkması gerektiğini, bu toplantının sadece Sac tüccarlarını ilgilendirdiğini ifade eden TETİKER'e AYYILDIZ'ın kendisinin de bir TSO üyesi olduğunu ve buraya aynı zamanda yapılacak toplantıdan bilgilenmek amacı ile geldiğini ifade etmesine rağmen "Senin Buraya ne için geldiğini biliyorum" diyerek çok farklı bir ithamda bulundu. Bunu üzerine AYYILDIZ, TSO Başkanı Yaşar TETİKER'e "Uslubunuza dikkat edin, aynı zamanda biz bir TSO üyesiyiz" diye karşılık vererek herhangi bir tatsız olaya meydan vermemek için diğer basın mensupları ile birlikte oradan ayrıldı.

Neden çekiniyorsunuz?

"Satış ve pazarlama" konusunda yapılacak olan bir sunumun basın tarafından ya da sac tüccarı olmayan! diğer üyeleriniz tarafından izlenmesinden neden çekiniyorsunuz? Bu sorunun cevabını özellikle TSO başkanı Yaşar TETİKER'den 3 bine yakın farklı iş kollarında üyesi bulunan TSO üyeleri adına bekliyoruz.

TSO Babanızın Malı mı?

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren AYYILDIZ; "Biz aynı zamanda TSO üyesiyiz.. TSO babanızın malı değil, kimseyi kafanıza göre yargılayamazsınız. Bizi "daha başlamamış, muhteviyası dahi belli olmayan bir toplantıyı "Provoke" etmekle itham ediyorsunuz?" Dahası "Senin Buraya ne için geldiğini biliyorum" diyerek çok ağır bir ithamda bulunuyorsunuz. Ne için gelmişiz? Eğer ki amacımız TSO'nun yaptığı organizasyonlardan bilgilenmek dışında başka bir şey olsa idi oradan dışarı dahi çıkmazdık. Ancak biz sizin gibi uslubumuzu bozmayız, bozmaya da niyetimiz yok. Hem insanları toplantıya davet edip hem de arkalarından "Hadi, dışarı çıkın, güle, güle" diyerek dalga geçer gibi konuşmazdık." dedi.

 
Gösterim : 2285
YORUMLAR
Mehmet ÖZTÜRK / Gazeteci / Gazeteciliği öğreteceğiz
Bizler kamuoyunda bilinen şekli ile devletin yasama, yargı ve yürütmeden sonra gelen dördüncü gücüyüz. Bizim sesimizi kesmek, bizim varlığımızı yok saymak seçimle işbaşına gelen kurumların (TSO'nun, Belediye'nin, ERDEMİR'in) haddini aşmasıdır. Bugün yok saydığınız bu güç, dün seçimlerde en çok ihtiyaç duyduğunuz mevkiidir. Provakatör basınla çalışanlar! Bu sözcüğü kullanarak TSO başkanı gibi tutarsız bir tavırla aslında kendilerini yok saymaktadırlar. Bundan sonra HODRİ MEYDAN! TSO başkanının basından gizlediği kendisi gibi batan saç tüccarlarıyla gizli neler konuşulduğunu er yada geç öğreneceğiz..
0
3

sac tüccarı / skandal
toplantıya katılan sac tüccarı biri olarak fevkalade üzüldüğümü ifade etmek isterim bizim geldiğimiz durumda herşeyimiz açık birbirimizden gizleyecek bişeyimiz kalmadı ben bu yönetime oy ve destek vermiş biri olarak çok üzgünüm hatanın en büyüğünü yaptık bu yönetim Kdz Ereğli TSO yu taşıyamaz seçimlere 4 yıl var gerekeni acil yapmalarını bekliyoruz
0
3

gazeteci / Ereğli TSO’na Yakışmadı
Kamuoyunda yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4. kuvvet olarak görülen basın, bugün Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO)’nda yok sayıldı. Biz gazetecilerin sesini kesmek, varlığımızı yok saymak seçimle göreve gelen kurumlardan olan TSO ve Belediyelerin bardağı taşırmalarıdır. Bu davranış Ereğli TSO’na yakışmadı. Bugün bizi hiçe saydınız, yarın seçimlerde ne yapacaksınız?Bu davranış Ereğli TSO’na yakışmadı, hiç yakışmadı…
0
1

misafir k / Oldu mu şimdi !
Hem davet edip hemde toplantıdan çıkartmak doğru bir hareket değil. Ne demek senin buraya ne amaçla geldiğini biliyorum. Ne amaçla gelirse gelsin TSO başkanı herkesi kucaklamalı. Daha düne kadar basına birlik beraberlik mesajları ver. Sonra basını dışla . Hoş olmadı başkan...
0
2

saç tüccarı / rezillik
millet o koltuğa kendisini kurtarmak için geliyor.onların kendilerine hayrı yokki başkasına yardım etsinler ama allah büyük herkez cazasını çekecek,sizlere destek ve oy verdiğimiz için utanıyorum ve ereğli tüccarından özür diliyorum
0
2
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21734297, Bugün: 2246 kez ziyaret edilmiştir.