Kayıt Tarihi: 4 Mart 2012 Pazar 16:31
Sebzelerin Sessizliği!
Ereğli Pazar yerinde 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren uygulamaya giren yasa gereği esnaf ürünlerini bağırmadan satmak zorunda. Esnaf ürünlerini satmak için artık sesleri yerine sadece etiketlerini kullanarak satış yapacak.

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni yasayla birlikte pazarda bağırmanın yasaklanması Karadeniz Ereğli pazarına da yansıdı. Tezgâhta sergilediği ürünü satmak için önceden avazı çıktığı kadar bağıran tezgâh sahipleri, artık ürünün niteliğini etiketlerle anlatıyor. Pazar esnafı yeni uygulamayı, “Etiketler bizim yeni dilimiz oldu” şeklinde değerlendirirken, zaman zaman eski alışkanlıktan kaynaklı olarak bağırmaktan kendilerini alamadıklarını dile getirdiler. •  12 yıllık pazar esnafı Sezai ÖZTÜRK (33), yürürlüğe giren uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Uzun yıllardır esnaf olduğu pazaryerinde bağırarak müşteri toplamaya çalıştıklarını, yaptıkları bu uygulamada gürültü kirliliğine sebep olduklarını belirtti. Şimdi ise sessiz ve sakin bir şekilde halka hizmet vermeye başladıklarını dile getiren ÖZTÜRK, “Ben bu yasayı destekleyenlerden birisiyim. Bugüne kadar pazar yerlerinde yapılan bağırmalar kirlilikten başka bir şey değildi. Şimdi ise sessiz ve sakin bir şekilde halk pazar yerine gelerek alış verişini yapıyor. Bazı arkadaşlarımız ise eski alışkanlıklarından hemen kurtulamayacak gibi gözüküyor. Ayrıca yeni yapılan kapalı pazar yerinde de bağırma olayının olmaması yankılanmayı önlüyor.” dedi.

 
Gösterim : 2072
YORUMLAR
MERT / PANKART PAZARI
EHEE. EHEE.. AĞIZLARI BANTLI , ELLERİNDE DOMATEEES , AYŞE FASULYAAA YAZAN PANKARTLI ESNAFLAR AKLIMA GELDİ MÜŞTERİDEDE FASULYE KAÇA PANKARTI GİBİ .. HER YARAFIMIZ MİZAH ..EE NASRETTİN HOCANIN TORUNLARIYIZ BİZ ..
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21664890, Bugün: 1807 kez ziyaret edilmiştir.