Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Cuma 17:42
SPD HEYETİNDEN ALMANYA ZONGULDAKLILAR DERNEĞİNE ZİYARET
SPD (Almanya Sosyal Demokrat Partisi) Berlin Parlemento Millet Vekili Sayın Joachım Poß ve beraberinde, SPD Gelsenkirchen Belediye Başkanı Sayın Gabriele Preuß ve bölge belediye başkanlarından oluşan bir heyetle, 17 Eylül 2013 günü Bickernstrasse 166 45889 Gelsenkircheen adresinde bulunan dernek merkezinde Zonguldaklıları ziyaret ettiler.

Dernek Başkanı Sayın Mehmet Karakulak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken seçim arifesinde olmuş olsa da, uzun süreden beri Alman makamlarından üst düzey bir yönetim heyetinin derneğimizi ziyaret etmemiştir dedi.

Misafirlerini büyük bir nezaketle karşılayan Zonguldaklılar, karşılıklı bilgi alış verişinde bulundular. SPD heyeti önümüzdeki seçim ve gelecek dönemde SPD politikaları hakkında bilgi verdiler. Almanya Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu adına görüşlerini açıklayan Karakulak şunları söyledi: “bundan sonra iktidar olacak hükümetlerin, bizlerin yaşadığı sorunlarla ciddiyetle eğilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Diğer taraftan Almanya’da yaşayan yaklaşık 6 milyon Türkün 300 bininin Zonguldaklı olduğunu ve 250 bininin NRW’de yaşadığının belirtti. Bazı gerçekleri sadece dile getirmek değil, icraat zamanının kapıya dayandığını belirtti. Göçmenlerin sıkıntılarını SPD heyetine aktaran Karakulak, eğitimdeki eksikliklere, önyargılı yaklaşımlara ve gittikçe yükselen ırkçılığa işaret etti. Sivil toplum kuruluşlarının daha verimli çalışabilmeleri için destek verilmesi, uygun mekanların tahsisi konularına değinerek, kamu kurumlarından destek beklediklerini belirtti.

Almanya’da yaşayan Türk toplumunun arasında Zonguldak ve çevresinden gelen göçmenlerin arasında oy kullanan seçmen sayısının bir hayli yüksek olduğunu, fakat genel seçimlere yansımamasının nedenlerinden biri de Alman siyasetinin ihmali olduğuna değinirken, Türk dernekleri toplumunu bu konuda yeterince bilgilendirememekte istenilen seviyeye çıkaramamaktadır. Türk dernekler etkinliklerini sergileyecek salonları bulmakta zorlandığına değinerek, finansman yükünün de ağır olduğunu vurguladı. Anlaşılmasını isteriz ki, derneklerin imkansızlıkları karşılanırsa dernek yöneticileri de toplumlarını bilgilendirecek projeler üreteceklerdir. Bilgili ve bilinçli toplumların başarılarına bir örnek gösterecek olursak, Almanya’da Yahudi toplumu eğitime çok önem vermektedir. Yahudi toplumu eğitilmiş insanları ile her zaman önderlik statülerini korumayı başarmaktadırlar” dedi..

Sayın Karakulak, üyelerine ve hemşehrilerine de seslenerek: ” Tüm büyük projelerin eğitilmiş toplumlara verildiğini hatırımızdan çıkarmamalıyız. Ezilmek istemiyorsak çocuklarımızın eğitimine önem vermek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Derneğimize her zaman destek olunması gerektiğini de hatırlatarak, üye sayımızı artırarak güçlü olmalıyız. Güçlü bir toplum da ancak eğitilmiş insanlarla mümkün olabilecektir. Eğitim ve sosyal yaşamın hangi alanında olursa olsun sorunlarımızın çözümü ve yol gösterici rolü, derneğimiz eskiden olduğu gibi bundan sonrada yerine getirecektir.” dedi. Misafirlerini Anadolu misafirperverliği ve geleneğinin en lezzetli börek, baklava ve kurabiya çeşitleri ve meyve ile ağırlayan Zonguldaklılar çay ve kahve ikramında da bulundular. Toplantıya Türk Dernekler Birliği Başkanı Bahri Akalın, Gelsenkirchen Pangea Eğitim Merkezi, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Almanya Zonguldaklılar Yönetim Kurulu Üyeleri, Aytekin Gözsüz, Alparslan Metin, Ethem Demirci, Sedat Kutucu, Mehmet Kuzucu, Teyhan Çınar, Turhan Karaoğlan ve Yusuf Karail hazır bulundular.

Ahmet Birinci/Gelsenkirchen

 
Gösterim : 1763
YORUMLAR
mehmet karakulak / tsk ler
bizler her siyasi kuruluslarin esit mesafede durdugu ve tüm partilere (irkcilar haric)esit mesafede olan bir stk yiz yayin yaptiginiz icin ve Zonguldak ilinin Yurtdisinda tek temsilcisi olan Kurulusumuzu ciddiye aldiginiz icin cok cok tsk ederiz.Y.K.Bskn mehmet karakulak
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21728273, Bugün: 373 kez ziyaret edilmiştir.