Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2013 Perşembe 15:33
LİKOĞLU’ndan TSO’ya; CANSUYU’na ne oldu? Havlu mu Attınız?
Kdz Ereğli önceki dönem TSO Yönetim Kurulu üyesi ve iş adamı Muhammet Likoğlu 5 Mayıs 2013 tarihinde yapılan TSO seçimlerinde oluşan Oda meclisinden seçilen Kdz Ereğli TSO Yönetim Kurulu hakkında değerlendirmede bulundu.

Kdz Ereğli önceki dönem TSO Yönetim Kurulu üyesi ve iş adamı Muhammet Likoğlu'nun yaptığı ve önemli konulara parmak bastığı basın açıklaması şu şekilde;

"Kdz Ereğli TSO Yönetim Kurulu hakkında henüz altı ayını doldurmamışken değerlendirme yapmayı düşünmüyordum.

Ancak geçenlerde TSO Başkanı ve Yönetiminin yaptığı basın toplantısı kapsamında bir değerlendirme yapmam kamuoyundan beklenmiştir. TSO Yönetimini ziyaretler ve kabuller konuşunda oldukça başarılı bulduğumu ifade etmek isterim.Bu çalışmaları doğrultusunda seçim döneminden devam ede gelen basın danışmanları ve Oda tarafından ziyaret ve kabul resimleri haberi anında basına servis edilerek kamuoyu olarak bilgilendirilmekteyiz.

TSO Yönetiminin basına yapmış olduğu değerlendirme toplantısında TSO Yönetiminin Kdz Ereğli'de yaşanan sosyal ve ekonomik çöküşten çıkış noktasında yapılması gerekenler hakkında TSO Yönetimi olarak herhangi bir çalışmalarının olmadığını bu konuda havlu attıklarını bizzat ifade ettiler.Seçim vaatlerinde tek proje olarak sundukları can suyu projelerinin cam suyuna dönüşerek fiyaskoyla sonuçlandığını bizzat TSO Başkanı Yaşar Tetiker tarafından kabul edilerek açıklamıştır.

Bankalardan faizle para ve sermaye edinmenin can suyu olmadığını belirtmek isterim ayrıca,Kdz Ereğli'de ekonomik olarak lokomotif sektör olan sac tüccarları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kdz Ereğli’de sac ticaretinin bittiğini sektör hakkında herhangi bir projelerinin olmadığını artık bu işin Ereğli’de yapılamayacağını sektörü en iyi bilen sektörün içinde olan sayın başkan tarafından ifade edildi.

TSO meclisinde sac tüccarları meslek grubunun üç üyesi bulunmaktadır.Bu üyelerden biri TSO Yönetim Kurulu Başkanı bir diğeri TSO meclis Başkanı ve diğer üye'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır sac tüccarlarına hatırlatmak isterim.

TSO seçimlerinde vaat olarak OSB ‘ye üç tane otomotiv sektöründen baba firmanın geleceğini söylemişlerdi. OSB hakkında yapılan değerlendirmede bu baba yatırımcılar hakkında da herhangi bir gelişme olmadığı gibi yavru yatırımcılarında olmadığını anlıyoruz.

Yönetim olarak başkaca bir projelerinin olmadığını piyasaların durumunun da malum olduğunu belirterek beklemeye geçtiklerini dolayısı ile bir teslimiyetin olduğunu anlamaktayız.Oysa TSO seçim sürecinde sorunların çözümü için çok iddialı olduklarını sorunları ve çözümlerini çok iyi bildiklerini üyelerden sabırsızlıkla görev beklediklerini belirterek destek istemişlerdir.Dolayısı ile TSO dan taleplerin yükselmesine neden olmuşlardır.

Dünya'mız baş döndürücü bir hızla değişiyor ve gelişiyor buna paralel olarak ülkemizde de değişimler yeni sistemler ve gelişmeler söz konusu Türkiye on yıl önceki Türkiye değil,Ereğli hiç değil manüel sistemin bittiğini defalarca söyledim.

Hiç kimse kusura bakmasın TSO ağlama duvarı şikayet etme yeri değildir.Yaşanan tüm olumsuzluklar Kdz Ereğli'nin kaderi olamaz,gelinen durum şaka değil çok ciddi bir işi konuşuyoruz gelinen nokta kabul edilebilir bir durum değildir,amacım asla kimseyi eleştirmek suçlamak değildir.Konuştuğumuz mesele şahsı eş dost arkadaş akraba meselesi değil,mesele yaklaşık nüfusu köyleri ile birlikte iki yüz bine yaklaşan bir şehrin geldiği durum ve istikbalidir.

TSO üyelerine hizmet ekmek sorunlarına çare bulmak hak ve menfaatlerini korumak için vardır.Gelinen noktada nereden nereye geldiğimizi nerede olduğumuzu bilmek hatırlatmak acısından hafifte olsa altını çizelim.

Mevcut TSO Yönetimi seçimle işbaşına geldi hepimiz saygı duymalıyız. Seçim dönemine dönecek değiliz bunlar geride kaldı,şimdi birlikte ileriye bakmalıyız.

Ancak mevcut yönetimin ve Ereğli’nin durumu da göz önüne alındığında gelinen noktada zayıf ve yetersizdir. TSO Yönetiminin yapması gereken kendi üyeleri arasından yaşanan olumsuz duruma katkı yapabilecek kişilerden bir kurul oluşturmalı öncelikle kendi arasında birlik ve beraberliği sağlamalı bu şekilde herkes kucaklanmalı birlikte rasyonel projeler oluşturularak önceliklerimiz belirlenmeli gereği hep birlikte vakit kaybetmeden yapılmalıdır.

Hiç bir sorun çözümsüz değildir sorunların çözümü için gerekli projeler vardır.Yeter'ki samimi olarak birlikteliğimizi ve irademizi ortaya koyalım.Diken battığı yerden yiğit düştüğü yerden kalkar,teslim olmak söz konusu olamaz.Tüm üyelerinin desteği istenmeli ve üyelerde yönetime destek olmalıdırlar.

Birçok kez dile getirdim tekrar altını çiziyorum,Kdz Ereğli’nin sosyal ve ekonomik olarak geldiği bu olumsuz çöküşten çıkışı için ilgili kişi kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek sorumluluklarının gereğini acil olarak yapmalı ve harekete geçmelidirler.

Bu konuda başta TSO’ya büyük görev düşmektedir.Bölgenin en büyük meslek Odası ilçenin en büyük sivil toplum kuruluşu ekonomiye yön vermesi gereken örgüt,aktif bir şekilde toparlayıcı olarak platformun oluşumunun sağlanmasında gereken yönlendirmeyi yapmalıdır.

Muhammet Likoğlu / Kdz Ereğli TSO Üyesi"

 
Gösterim : 1620
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21728682, Bugün: 782 kez ziyaret edilmiştir.