Kayıt Tarihi: 7 Eylül 2013 Cumartesi 17:47
Ekşi: "Yapılan yanlışlıktan dönülmesi gerekir"
Kdz Ereğli belediyesi bağımsız meclis üyeleri, pazaryeri imar revizyonu ile ilgili olarak pazaryeri mevkiinde esnaflarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bağımsız meclis üyeleri adına konuşan Fevzi Ekşi, "Yapılan yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Kdz. Ereğli’nin meydan eksiği yoktur. Bu tür yanlış projeler, ekonomisi bozuk olan kentimizdeki krizi daha derinleştirecek, telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır. " dedi.

Ereğli Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci gününde pazaryeri imar konusunda verilen red oyu sonrasında mecliste sinirler gerilmiş, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın meclisi kapatmasıyla sözlü tartışmalar yaşanmıştı.

Ereğli Belediyesi Bağımsız meclis üyeleri, bugün pazaryeri esnafı ile imar değişikliğine gidilmek istenen pazar yerinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Bağımsız belediye meclis üyeleri adına konuşan Fevzi Ekşi, "Yapılmakta olan AVM binası mevcut pazaryerinden 800 metre uzaklıkta olup, pazaryeri ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Yani et tırnaktan ayrılmaktadır. Ayrıca, burada hak sahibi olan dükkân sahiplerinin yapılmakta olan AVM’de hakları bulunmamaktadır. Yasa gereği ihale yapılmak zorundadır. İhale yapıldığı zaman dükkânların kimler tarafından işletileceği ihale ile belli olacaktır. İhale ile dükkân alsa bile oradaki dükkânların fiziki büyüklüğü buradaki işi ile örtüşmemektedir. Zaten pazaryeri esnafının ihtiyacını karşılayacak özellikte yapılmamıştır. Daha da önemlisi Kdz. Ereğli’de yaşayan değerli halkımız pazaryeri alışverişinden uzaklaştırılıp büyük marketlere bilinçli olarak yönlendirilmektedir. Kdz. Ereğli tarihi ile özdeşleşen bu pazaryerinin geri kalan kısmının yıkılıp meydan olarak bırakılması pazaryeri esnafına vurulan ağır bir darbe olduğu gibi değerli halkımızla da dalga geçme ve alay etme projesidir. Kdz. Ereğli’nin meydan eksiği yoktur. Türkiye’de krizin en ağır şartlarının yaşandığı yer maalesef Kdz. Ereğli’dir. Bu tür yanlış projeler, ekonomisi bozuk olan kentimizdeki krizi daha derinleştirecek, telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır. Böylesine ucube bir pazaryeri projesinde ısrar edip, ben yaptım oldu zihniyetine Ereğli Belediyesi bağımsız meclis üyeleri olarak karşı çıkıyor ve yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğine inanarak, pazar esnafımızın ve değerli Kdz. Ereğli halkının menfaatlerini korumak, kentin çarpık yapılaşmasının önüne geçmek için bu konuda mevcut halinin korunarak gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

 
Gösterim : 1511
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21727970, Bugün: 70 kez ziyaret edilmiştir.