Kayıt Tarihi: 5 Eylül 2013 Perşembe 15:43
Sevgi, Barış, Dostluk Kentinde Gergin Bir Meclis Toplantısı Daha!
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclisi toplantısında yaptığı önerinin reddedilmesi üzerine toplantıyı kapatıp meclisi terk etti.

Posbıyık, Ereğli Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı ikinci oturumunu açtık tan sonra, bir önceki toplantıda pazar yeri plan değişikliğine ilişkin alınan kararı, meclise iade ettiğini açıkladı. “Ana gündem maddelerine geçmeden, bir önceki toplantıda ilçemiz pazar yerine ilişkin alınan plan değişikliği kararını hukuka aykırı bulduğumdan, kararı yeniden görüşülmek üzere meclise iade ettiğimi ve son gündem maddesi olarak görüşülmesini öneriyorum.” dedi.

KALAY: İADE HUKUKSUZ

AK Parti Meclis Üyesi Yusuf Kalay, söz alarak, “İleri sürülen gerekçeler, açılan davaya sunulmuş gerekçelerdir. Meclisi bağlamaz. Meclis bu konuya ilişkin dün bir karar almıştır ve bu karar geçerlidir... Eğer bugün burada aksi bir karar çıkarsa tüm pazar yeri esnafı dünkü karar üzerinden dava açma hakkına sahiptir.” dedi.

POSBIYIK: SALT ÇOĞUNLUK YOK

Başkan Posbıyık, iade gerekçeleri okunduktan sonra konuyu oylamaya sundu. Oylamada iptal önerisi, AK partili üyeler, bağımsız üyeler ve CHP'li Ali Yağmuroğlu'nun oylarıyla 13'e karşı 12 oyla reddedildi.

Posbıyık, önerisinin reddedilmesi üzerine, “Bu karar mutlak çoğunlukla alınmalı. 13 oy yetmez, 14 oy gerekir, dolayısıyla Fevzi Ekşi'nin önerisiyle alınan karar yok hükmüne düşmüştür. Konu kapanmıştır. İtirazı olan idare mahkemesinde dava açar.” dedi, muhaliflerin itirazlarına rağmen toplantıyı kapatarak hızla toplantı salonunu terk etti. Posbıyık'ın salonu terk ettiği sırada bağımsız ve AK Partili belediye meclis üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın salondan ayrılmasıyla son buldu.

 
Gösterim : 1514
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21727909, Bugün: 9 kez ziyaret edilmiştir.