Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 22:43
TETİKER: Siyasetçiler Ereğli'ye daha fazla vakit ayırmalı
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar TETİKER, düzenlediği basın toplantısında gelişmeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. TETİKER, "Siyasetçiler Ereğli'ye daha fazla vakit ayırmalı." dedi.

TETİKER, TSO yönetim kurulu üyeleri ile birlikte konferans salonunda, bir gün önce gerçekleşen Erdemir ve yerel tedarikçilerini buluşturmak amacıyla düzenlenen toplantının sonuçlarını paylaşmak için düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. TETİKER, “Ereğli'de son derece yakından ilgilenmemiz gerekiyor. Ereğli'nin pek çok vilayetleri geride bırakmış ekonomik potansiyeli var. Demir çelik fabrikaları var, biz buradan zaman zaman maksimum faydalar elde ettik. Kuruluşundan bugüne kadar hem işsizlik bakımından hem kendi değerlerimiz açısından Erdemir bize çok şeyler kattı. Bunun devamı özelleşme ile birlikte mümkün olduğu kadar sürdürülmek istendi. Ancak, biz ne kadar da gayret etsek de profesyonel idarecilikten dolayı Erdemir politikalarında farklılaşmalar oldu. Bizler böyle de olsa, bu konuda Erdemir'i haksız bulmasak da toplumsal bir barış, toplumsal bir birlikteliği sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Ayrıca, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi kampüsüne sosyal tesis binası yaptıklarını kaydeden TETİKER, şunları ifade etti: “Ereğli Eğitim Fakültesi'nin sosyal tesis binasını yapıyoruz, bu sosyal tesis binasını, yemekhane ve kantinini Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptırıyoruz. Rektör bize geldi, bize söz verdi, ilk etapta öğrenci sayısını 3, ardından 5 ve 10 bine çıkartma sözü verdi. Lokantacı, bakkalın da aralarında bulunduğu küçük esnafın rahatlaması demektir. Okullar açılmadan bitirmek istiyoruz. Bu, hemen 10 bine çıkacak diye bir şey yok. Ramazan ayı geldi Allah rızası için yapılmış şeyler, 700 aileye yardım yapılmış, gönül ister ki 7 bin aileye verilsin, bu 7 bin aile hiç olmasın zenginleşsinler de yardım vermeyelim.

"BİRLİKTELİK ADINA HİÇ BİR ŞEY YOK"

Ne siyasi ne ekonomik ne arkadaşlık olarak bir birlikteliğimiz var, böyle bir memleket olmaz. Acılar insanları birbirine bağlar derler, bu kadar sıkıntıdan sonra bağlanır mıyız birbirimize, kucaklaşır mıyız bilemiyorum. Siyasetçilerin daha çok vakit ayırması gerekiyor Ereğli için. Ereğli'de 4 senedir seçildiğinde şunu şunu yapman lazımdı. Sorgulamamız lazım, neden Düzce depremden sonra 3-4'e katladı. Bizde herkes kendinden münhasır hangi işi yapmak istediyse kendi başına buyruk, böyle bir şey yok, bir koordinasyon lazım. Koordinasyonu basın kuracak, basın bunu sağlamalı, bu mücadelede çok öncü rol alınması gerekiyor. Kendimize kötülük ettiysek çocuklarımıza kötülük etmeyelim.”

BASINDAN DESTEK TALEBİ

TETİKER, konuşmasının ardından, basın mensuplarıyla diyalog halinde sürdürdüğü toplantısında, “OSB'de arazi temininde devletin yüzde doksana varan hibe desteği sağlanabilir. Biz bu konuyu bakanlık başta olmak üzere ilgili mercilerde gündeme getirdik. Ancak bu yeterli değil. Konuyu herkes sahiplenmeli ve özellikle basınımız bunu gündeme getirmelidir.” dedi.

 
Gösterim : 1642
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21728548, Bugün: 648 kez ziyaret edilmiştir.