Kayıt Tarihi: 27 Temmuz 2013 Cumartesi 19:02
Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya ODABAŞ: : Sözleşme “İşçimize, Erdemir'e ve Karadeniz Ereğli'ye Hayırlı Olsun…”
Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya ODABAŞ, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile bağıtlanan toplu iş sözleşmesine ilişkin üyelerini bilgilendirdi. ODABAŞ "Sözleşme işçimize, ERDEMİR'e ve Karadeniz Ereğli'ye hayırlı olsun." dedi.

Karadeniz Ereğli’de gruplar halinde sendika binasına gelen işçilere hitaben konuşan Sendika Başkanı ODABAŞ, güzel bir toplu sözleşmeye imza attıklarını söyledi. Konuşmasına, Erdemir’de yaşanan elim kaza sonucu yaşamını yitiren merhum Resul Aydın’a başsağlığı, ailesine ve yakınlarına sabır dileğiyle başlayan Odabaş, “Güzel bir toplu sözleşme oldu. Ancak bir arkadaşımızı iş kazası sonucu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine geride kalanlara sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. İmzaladığımız toplu sözleşmenin bütün çalışanlarımıza ailelerine ve Ereğli halkına ve Erdemir’e hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçtiğimiz salı günü itibarıyla Ankara’da 3 gün süren oturumlar yaptık. Ücret konularını da İstanbul’daki toplantıda Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ve Genel Merkez yöneticilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Toplu iş sözleşmemizin birinci yılını yüzde 11 zam ile kapattık. Bu sözleşmenin bağıtlanmasında Genel Başkamız ve Genel Merkez yöneticilerime sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyorum. İdari işlerle ilgili konuların çoğunluğunu da taslağımızı hazırlarken sizin istediğiniz doğrultuda gerçekleştirerek, sosyal haklarda da yüzde 15 artış sağladık." bilgisini verdi.

Kuruluş yıl dönümlerinde yıllara göre çalışanlara şirketin altın vermesinde ısrarcı olduklarını ve kabul edildiğini aktaran ODABAŞ, sözlerine şöyle devam etti: "İşe alma ve deneme süresinin 4 aya çıkarılması istemini kabul etmedik, geçmişteki gibi iki ay olarak kalmasını sağladık. İşe giriş ücretini de değiştirerek eski sisteme çevirdik. Bundan sonraki süreçte yıl içinde eğitime katılacak arkadaşlarımızın vardiyası gündüze çevrilmiş olacak. Hafta tatilinde eğitim gören arkadaşlarımız ise iş hayatında olduğu gibi yüzde 100 mesai ücreti alacak. Bu da bizim için büyük bir kazanım oldu. Ölen arkadaşlarımızın ya da anne ve babasının cenaze aracı şirket tarafından karşılanacak. İlçe dışında yalnız ya da eşli eğitimlerdeki sıkıntıları da bu sözleşmede ortadan kaldırdık. Askere giden arkadaşlarımızın 2 ay içinde geri dönüşleri halinde, herhangi bir yüz kızartıcı suçları olmadığı sürece işlerine dönebilmelerini, bizim istediğimiz şekilde yeniden revize ettik. Yakacak yardımı, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun 2 ton yakacak kömür bedeli üzerinden her yılın Haziran ayının ilk 15 günü içinde para olarak alınacak. Bu anlaşmadan da çalışan arkadaşlarımıza 200-250 lira kadar zam almış bulunuyoruz. Dolayısıyla, sosyal hakların tamamında da yüzde 15 zam alınmış oldu. Sözleşme gereği zam ve sosyal haklardan doğan farklarınız ile kömür paraları şirket tarafından önümüzdeki 45 gün içerisinde ödenecek. Allah, hakkınız olan aldığınız zammı güle güle yemek nasip etsin.” dedi

 
Gösterim : 2203
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21690901, Bugün: 3055 kez ziyaret edilmiştir.