Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2013 Perşembe 16:28
Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanlığı’dan ”Başkan POSBIYIK, Senin Niyetin Ne? Hani Burada Türk Bayrağı?” Haberimiz Üzerine Açıklama Yapıldı
19.06.2013 Çarşamba günü saat 19.53’dde gazetemiz web sitesinde yer alan “Başkan POSBIYIK, Senin Niyetin Ne? Hani Burada Türk Bayrağı?” başlıklı haberimiz üzerine Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanlığı’ndan bir açıklama yapıldı. Yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Karadeniz Ereğli Devrim Bulvarı’nda yapımı devam eden ve sahil bandı ile Yalı Caddesi’ni birbirine bağlayan üst geçit ile ilgili olarak, ilçemizde faaliyet gösteren Gazete Ereğli Gazetesi’nin http://www.gazeteregli.com adresinden yayın yapan internet sitesinde yer alan bir haber üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Gazetenin söz konusu haberinde üst geçidin bir polemiğe daha neden olabileceği iddia edilerek, üst geçidin asansör kulesine Belediyemiz ve Avrupa Birliği’nin logolarının konulmasına rağmen Türk Bayrağı konulmamasının tartışma yaratacağı vurgulanmıştır. Bu vurgulama ile birlikte Belediye Başkanımız Sayın Halil POSBIYIK’a eleştiriler yöneltilmiştir.

Öncelikle adı geçen gazeteye duyarlılıklarından dolayı, Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanlığı olarak teşekkür ediyoruz. Ancak, yapımı devam eden ve henüz şantiye halindeki üst geçit ile ilgili olarak yayınlanan bu haberden önce, eleştiri konusu edilen durum hakkında bilgi talep edilmesinin daha doğru bir yaklaşım olacağını da belirtmek istiyoruz.

İki noktayı birbirine bağlayan bu üst geçidin yapımını üstlenen firma tarafından hazırlanan bazı görsel tasarımlar tamamlanmış olup, üzerinde durulan diğer çalışmaların en kısa zamanda bitirilmesi için de gayretler sürmektedir. Söz konusu haberi hazırlayan gazetemiz ve değerli halkımız hiç tereddüt etmesin ki, hemen her etkinliğimizde renginden ve şanından onurla bahsettiğimiz, vatanımızın en güzel değeri olan Türk Bayrağı, üst geçidin en iyi noktasına ve en güzel şekilde yerleştirilecektir. Belediyemiz ve Avrupa Birliği logolarının yerleştirildiği totemlerin daha önceden hazır olması ve belirlenen alanlara yerleştirilmesi, bu projede Türk Bayrağı’nın kullanılmayacağı anlamına gelmemelidir. Üst geçidin açılışında Türk Bayrağı’nın çağdaş; cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı Karadeniz Ereğli’yi nasıl selamladığını hep birlikte göreceğiz."

GAZETE EREĞLİ DİYOR Kİ;

Gazete Ereğli olarak bugüne kadar yaptığımız haberlerde basın etik ve kuralları çerçevesinde hareket etmeyi sürdürdük, ve sürdürmeye de devam ediyoruz.

Bu haberimizde de her hangi bir art niyet gütmeksizin daha önceleri de düşülmüş bir hataya tekrar düşülmemesi gerektiğinin altını, yurt gündeminin hassasiyet gösterdiği konuları da dikkate alarak çizmek istedik.

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklama kısmen tatmin edici olsa da ortada bir yanlışlığın olduğu ve bu yanlışlığın gazetemizin haberi aracılığı ile yeni fark edildiği de aşikardır. Bunu biz haber yaptık diye hiçbir kurumu karalamak yada bunu tabir i caiz ise "başına kakmaya" niyetimizin olmadığını belirtmek isteriz.

Ve son olarak milli değerlere her zaman saygılı bir toplum olan biz Türk Milletinin barınmak için de olsa yapmaya başladığı binalarının çatısı oluşturulurken dahi öncelikle şanlı al bayrağımızı oraya dikmelerinin bir anlamı olduğunu da ifade etmeden geçemeyeceğiz.

Sözün kısası ortada bir hata, bir yanlış yada gözden kaçma varsa bunu bir an önce düzeltmek en büyük "ERDEMLİK" dir. Avrupa Birliği Bayrağından daha öncelikli olduğuna inandığımız Türk Bayrağı için; "projede vardı, çiziliyordu, oraya bayrağı dikince herkes görecek vs." gibi sözler günü kurtarmak adına kullanılırken sizi bu işin daha da derinlerine çeker.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 
Gösterim : 1646
YORUMLAR
bilal / ne yaptı ne bekleniyor
Daha öncede bu olay yaşanmasaydı gazete için art niyetli denilebilir fakat sizin geçmişte yaptığınız bu gün yapacağınızın aynasıdır.Kıvırmayın orayı gören herkes anlar ki oraya Türk bayrağı düşünülmemiş.Lütfen hatanızı kapatmak için milleti eneyi yerine koyup biz bayrağa yer ayarladık ayaklarına yatmayın yemezler...
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21687057, Bugün: 2623 kez ziyaret edilmiştir.