Kayıt Tarihi: 8 Haziran 2013 Cumartesi 21:17
Kardeşlerinin İlikleri Uymadı, Yardım Bekliyor
Akdeniz Anemisi Hastalığı Olan Nurettin, İlik Bekliyor

Karadeniz Ereğli’de yaşayan 18 yaşındaki Nurettin TAZEGÜL, 17 yıldır Talasemi Major (Akdeniz Anemisi) hastalığı ile mücadele ediyor. İyileşmesi için ilik nakli olması gereken TAZEGÜL, kardeşlerinden alınan örneklerin uymadığını ve yardım beklediğini söyledi.

Karadeniz Ereğli’de yaşayan Nurettin TAZEGÜL, 1 yaşında yakalandığı Akdeniz Anemisi ile mücadele ediyor. Altı yıl önce babasını kaybeden ve annesi iki engelli kardeşiyle yaşayan TAZEGÜL, Karadeniz Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya bölümü 11. sınıf öğrencisi. Hastalığı nedeniyle 11 yaşındaki bir çocuk gibi görünen ve vücudu tam olarak gelişemeyen TAZEGÜL, her 3 haftada bir kan nakli yaptırıyor.

Sağlığına kavuşmak için Ankara’da kardeşlerinden örnek aldıran Nurettin TAZEGÜL, hastaneden beklediği olumlu cevap gelmedi. Kardeşlerinden alınan örneklerin ilik nakli için uyumlu olmadığı haberi ile sarsılan TAZEGÜL, kendisine yardım eli uzatılmasını istedi. TAZEGÜL, “Kardeşlerimden alınan örnekler olumlu sonuçlanmadı. Doktorlar bana dışarıdan ilik alınması durumunda risk olacağını, felç kalma ya da hayatımı kaybedebileceğimi söyledi. Ben bunları göze alıyorum. İyileşerek aileme bakmak istiyorum.” dedi.

 
Gösterim : 2660
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21686095, Bugün: 1661 kez ziyaret edilmiştir.