Kayıt Tarihi: 6 Haziran 2013 Perşembe 21:24
POSBIYIK'tan Topyekün Serzeniş!
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, "Adalet ve Kalkınma(Ak) Partili Meclis üyeleri Yusuf KALAY ve Esra ALPAGO sürekli açtıkları mahkemelerde kaybettikçe iyice kendilerini kaybettiler. En çok üzüldüğümde konuya pek hakim olmayan Milletvekili Prof. Dr. Ercan CANDAN’ı da yanlış yönlendiriyorlar." dedi.

Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan POSBIYIK, CHP’ den istifa eden muhalif Belediye Meclis Üyeleri başta olmak üzere Ak Partili Belediye Meclis Üyelerine yüklendi. POSBIYIK, "Ak Parti Meclis Üyeleri Yusuf KALAY ve Esra ALPAGO sürekli açtıkları mahkemelerde kaybettikçe iyice kendilerini kaybetti. Şimdi de kendileri orman türküsü söylemeye başladı. Neymiş efendim Fortexs sitesi çevresi, Sakindere Çevresi ve Sarıkokmaz Mahallesi Çevresi orman alanında kalıyormuş, burada bulunan binaların tapularını iptal ettireceklermiş. Bunun için Orman İşletme Müdürlüğü’nü, Orman Bölge Müdürlüğü’nü sürekli taciz ediyorlar. En çok üzüldüğüm de konuya pek hakim olmayan Milletvekili Prof. Dr. Ercan CANDAN’ı yanlış yönlendiriyorlar. Adı geçen mahallelerden 1972 yılında Kadastro geçmiş, 60 gün ilanı yapılmış. On yıl içerisinde itiraz müddeti var. Üzerinden beş tane 10 yıl geçmesine rağmen itiraz edilmemiş. Başlangıçta itiraz hakkı, kişiler için on yıl idi. Daha sonra çıkarılan bir kanunla ister kişi, ister devlet on yıl sonunda itiraz gelmezse durum kesinleşir diye belirlendi. İlerleyen zamanda bunlara, yani vatandaşlarımıza tapuları verildi. İlerleyen zamanda, İller Bankası geldi ve buraların imar planlarını yaptı. Soruyorum orman arazisine devlet tapu verir mi? Orman arazisini İller Bankası iskana açar mı?" diye konuştu.

CHP’nden ’den İstifa Eden ve AKP’lilerle Birlikte Hareket Ettiğini İddia Ettiği Belediye Meclis Üyeleri için, “Bunlar Siyasi Mevtalardır.”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nden ’den istifa eden ve AKP’lilerle birlikte hareket ettiğini iddia ettiği Belediye Meclis Üyeleri için, “Bunlar siyasi mevtalardır. Açıkça ilan ediyorum.”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, 06.06.2013 Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’den istifa ederek bağımsız kalan bazı Belediye Meclis üyelerinin, Ak Partili üyelerle birlikte hareket ettiklerini iddia eden POSBIYIK, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi; “Yapılan toplantıları, Yusuf KALAY’ın Halil BOZKUŞ’a verdiği talimatı biliyoruz. Çünkü Halil BOZKUŞ ve 5 arkadaşı, artık Ak Parti’nin yandaşıdır. Bunlar siyaset olarak yoklar. CHP sayesinde, bundan sonra rüyalarında dahi göremeyecekleri Belediye Meclis Üyeliğine geldiler. Peki neden böyle oldu? Birden bire 4-5 adam neden ayrıldı? Şöyle bir sağınıza-solunuza bakın ve inceleyin. Sayın Halil BOZKUŞ devlet ihaleleri almaya başladı. Herhalde herkese vermiyorlar. Karadeniz Ereğli’de başka kimsenin aldığı yok. El mahkûm. Haliyle Finansörlük yapmak suretiyle diğer arkadaşlarını da yanına doğru çekiyor. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ak Parti yandaşlıkları da hayırlı olsun diyoruz. Karadeniz Ereğli’ye yaptıkları kötülükler de hayırlı olsun diyoruz. Karadeniz Ereğli’ye yaptıkları kötülükler asla halk tarafından unutulmayacak. Eğer bu yıl krediyi vermiş olsalardı, ilave işleri de yapacaktık. Biz aslında kendi yapacağımız işler için 25 milyon TL para ayırdık. Ancak sanayi siteleri olarak, Kışla ve Belen Sanayi Sitelerinin asfaltını dökmek zorunda değiliz. Sanayinin kendisinin döktürmesi gerekir. Ama biz programımızı yaptıktan sonra başvurdukları için, ‘Pekiyi, dökelim’ dedik. Gülüç Köprüsü’nden Bölücek’e ve Hamzafakıhlı’ya giden yolların yapılmasına yönelik talebi de kabul ettik. Yeni mahallelerdeki su ve kanalizasyon hatlarının bitirilmesinin ardından oraların da asfaltlanması isteğini kabul ettik, programa aldık. Arsa satışına karşı çıkılmasına saygı gösterdik. ‘Orayı Belediye Hizmet Alanı’na dönüştür, sana namus sözü 8 değil 10 milyon kredi, yeter ki dönüştür’ dediler. Biz de öyle yaptık. Ama o verilen sözler havada kaldı.”

 
Gösterim : 1780
YORUMLAR
Hakime / akp ye ben gitmedim sen gittin
akp genel merkezine ben gitmedim sen gittin posbıyık hatırlatalım
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21686485, Bugün: 2051 kez ziyaret edilmiştir.