Kayıt Tarihi: 3 Mayıs 2013 Cuma 11:17
Armut Piş, Ağzıma Düş!
Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 4 adayın yarıştığı, aday grupların aylardır harıl harıl çalıştığı, kimi zaman ise değişik görüntülerin oluştuğu farklı bir havada geçiyor.

Seçimlere 3-4 ay kala birilerinin fikir olarak ortaya attığı TSO yönetiminde ERDEMİR'in de olması fikri ve ERDEMİR yetkililerinin bu fikre sıcak bakması gündeme geldiğinden bu güne birkaç cılız görüş dışında gündemde kalmamıştı. TSO Oda seçimlerine 2 gün kala ise bir yerel yayın organın web sitesinde yer alan habere göre ERDEMİR; istenildiği taktirde her grubun aday olarak yazması için bir isim belirlediğini açıklamış.

Armut Piş, Ağzıma Düş!

ERDEMİR adayını açıkladığına göre muhtemelen bu aday, Sac ve Demirçelik işletmelerinin olduğu gruptan çıkacak. Bu seçimlerde 4 farklı görüşe sahip grubun yarıştığını biliyoruz. Demek oluyor ki ERDEMİR'in kendisini temsilen TSO'ya aday olarak sunduğu ismi bu 4 grupta yazacak. En azından bu fikir ilk ortaya atıldığında yapılmak istenen senaryo bu idi. 4 grup da listesine ERDEMİR'in tepeden inme adayını yazacak dünya devi ERDEMİR'in adayı bir şekilde TSO meclisine girsin, hatta oradan da yönetimine!

Peki bu ne kadar doğru! Yaşar TETİKER'in, İrfan ERDEM'in, Arslan KELEŞ'in ve Muhammet LİKOĞLU'nun başı çektiği gruplarda harıl harıl çalışan Sac ve Demirçelik meslek grubundaki hangi kişinin emeği gasp edilerek bu ERDEMİR'in adayı öncelikle 7 kişilik meslek grubunun içine yazılabilecek? Bu biraz "Armut Piş, Ağzıma Düş" deyimi ile örtüşmüyor mu?

Yukarıda ismini yazdığımız 4 adayın hepsi de ERDEMİR'in isim olarak bildirdiği tek kişiyi listelerine yazdığı taktirde bu seçim ne kadar gerçekçi olacak?

Şimdi; "Aşağı Tükürseler Sakal, Yukarı Tükürsüler Bıyık!"

ERDEMİR'in kendi içinde belirlediği ismi seçimlere son iki gün kala açıklaması ise tam bir "kıskaç" örneği örneği aslında.

Zaten bundan 3 ay kadar önce bu fikri ortaya atanlar bunu da planlamış olsa gerek.

Neden mi?

Öncelikle basın yolu ile "TSO'da neden bir ERDEMİR temsilcisi yok" fikri ortaya atılıp ardından başkan adaylarının bu fikre sıcak baktıkları haberleri ile desteklenen bu senaryo da son anlara gelindi.

Şimdi yerel internet haber sitesinin iddia ettiği üzre ERDEMİR'in açıkladığı ismi listesine yazmayan başkan adayının vay haline!

Kim listesine ERDEMİR'in adayını yazmaz ise; bu demek olur ki; "Biz grubumuzda ERDEMİR'in adayını istemiyoruz." bu da ileride TSO yöneticileri ile ERDEMİR'in ilişkilerini nasıl etkiler, bu soru işareti elbette!

Öte yandan 4 TSO Başkan adayı da Sac ve Demirçelik işletmelerinin olduğu gruplarda aylardır harıl harıl çalışan hangi arkadaşını gruptan kesecek!

"Gel arkadaşım seni bu gruba yazmayalım, sen fedakarlık et" diyebilecek.

Şimdi; "Aşağı Tükürseler Sakal, Yukarı Tükürsüler Bıyık!"

Bir tarafta ERDEMİR'i küstürmek var, diğer tarafta dostu, arkadaşı, yoldaşı!

Şimdi nasıl olacak bu! 4 başkan adayına da şimdiden hayırlı olsun bu iş...

 
Gösterim : 2388
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21705707, Bugün: 1525 kez ziyaret edilmiştir.