Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2013 Pazar 15:39
İşadamı İrfan ERDEM’den “BEYAZ SAYFA”lı Seçim Startı
Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı ve İşadamı İrfan ERDEM, ‘Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Seçimlerinin Karadeniz Ereğli'nin geleceğini ve yerel seçimleri yakından etkileyecektir’ dedi. TSO Başkanlığına aday değilim sözünü yineleyen İrfan ERDEM yerel seçimleri TSO seçimlerinin etkileyeceğine dikkat çekmesi kafaları karıştırdı. ERDEM'in bu sözleri "ERDEM Belediye Başkanlığına mı aday" sorusunu getirdi.

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Seçimlerine Yönetim olarak hazırlanan İşadamı İrfan ERDEM, Murtaza Mahallesinde bulunan Seçim Bürosunu 20.04.2013 Cumartesi günü saat 15.30’da yapılan tören ile açtı. Kalabalık topluluğun katıldığı açılışta İrfan ERDEM, TSO üyeleri başta olmak üzere iş adamları ve vatandaşlarla sohbet etti.

ERDEM, ‘Karadeniz Ereğli'nin her şeyden önce birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu ve bu seçimlere bu anlayışla baktıklarını belirtti.

TSO'nın bir sermaye örgütlenmesi olduğunu, sermayenin de güç ve akıl olduğunun altını çizen İrfan ERDEM açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:

‘TSO Seçimleri için bütün adaylara başarılar diliyorum. Diğer adaylar, Karadeniz Ereğli TSO Başkanlığına aday olduklarını açıkladılar, ama ben ve arkadaşlarım Yönetime Talibiz. Biz diğer adaylar gibi Başkanın önceden açıklanmasını doğru bulmuyoruz. Biz seçilenler önce komiteye oradan Meclise, sonrada onlar Başkanını seçsin diye düşünüyoruz.

Bu Seçimler, sadece Karadeniz Ereğli TSO Seçimleri olmayacak. Bu seçimler aydınlık Karadeniz Ereğli'nin seçimleri olacak ve Karadeniz Ereğli'nin vizyonunu belirleyecek. Bu seçim, ayrıca gerçekleşecek yerel seçimleri de etkileyecektir. TSO'da başarı kazanmış, istihdam sağlamış, ekonomiyi canlandırmış bir yönetimin yerel seçimleri etkilememesi kaçınılmazdır.

‘Bu Seçim Çok Önemli…’

Bu seçim çok önemli bir seçimdir. Bu seçim, sermayenin, gücün, neyi nasıl görmek istediğinin seçimidir. Sermaye, bireysel olarak yarınlar için akıllı olmak zorundadır. Çünkü sermaye güçtür. Bu kentte ekonomik ve sosyal olarak barış getirmek istiyoruz. Destek istiyor ve geleceğinizi iyi belirleyin diyoruz. Kaygımız kişisel değildir. TSO'nı oda yapan oraya yönetime gelecek kişilerin lider vasfı ve yaratacakları artı değerlerdir. Bizler bu konuda sonuç alıcı çalışmalar yapabileceğimize inanıyoruz. Kente barış getireceğimize, sinerji katacağımıza ve güçleri birleştireceğimize inanıyoruz.

Kavga ederek bir yere varmazsınız. Karadeniz Ereğli'de her yerde kavga var. Kavgayı yapanlar belli. Belediye Meclisinde kavga var. TSO, Erdemir arasında kavga var. Nereye gidecek bu kavgaların sonu? Bu kavgayı kimlerin niye çıkardığı belli. Kavgayla bu kenti büyütemeyiz. Kavga pastayı küçültür ve alacağımız pay azalır. Eğer bu Yönetim istikrarlı bir Yönetimle bu krizi yönetseydi bize ihtiyaç kalmazdı. Çünkü çok başlılık vardı. Çok başlılıkta da başarı gelmedi, gelmez. Kavga ederek bir yere varamazsınız. Onun için seçim bürosunun kapısına ‘Beyaz Sayfa’ yazdım.

‘Tek Liste Seçime Girilebilseydi…’

O nedenle bizler başından beri tek liste olarak seçime girme yanlısıydık. Birlik görüşmeleri de yaptık ama olmadı yolumuza şimdi kendimiz devam edeceğiz. Ama seçimlerden biz veya diğer adaylar birisinin güçlü çıkmasını iteriz. Zayıf düşersek de güçlü olanın yanında yer alırız. Ama Seçimler gösterecek ki biz bu süreçte güç kaybetmedik güç kazandık.

Karadeniz Ereğli daha aydınlık günlere, daha hızlı gitseydi daha iyi olurdu. Bugün TSO Meclisi’nde bulunmak isteyenler egolarını yenmek zorundalar. Önce, Karadeniz Ereğli’nin menfaati. Karadeniz Ereğli’nin menfaati öne çıkmadığı sürece bu kısır çekişmeler devam eder. Karadeniz Ereğli giderek daha çok kan kaybediyor, keşke bütün arkadaşlar birleşseydi, tek listeli seçim yapılabilseydi’ diyorum.

‘Şantaj Dosyası" Hazırladığını iddia ettiği gazeteciyi açıklamadı’

Öte yandan İrfan ERDEM, bir gazetecinin bir süredir kamuoyunu meşgul eden, ‘ERDEM’e Dosya Şantajı’, ‘Şantajcı Gazeteciyi Açıkla’ haberleri üzerine, ‘Şantaj dosyası hazırladığını iddia ettiğiniz gazeteciyi açıklayacak mısınız?’ sorusu üzerine ise, "bu konuyu kapatalım, bu isim bende kalsın" diyerek geçiştirdi. İrfan ERDEM, bu söylemiyle gazetecileri töhmet altında bırakmaya devam ediyor.

Fazlı ERDOĞAN: ‘Davet edildiğim yere katılırım’

İşadamı İrfan ERDEM’in seçim bürosu açılışına ve basın toplantısına katılanlar arasında bulunan önceki dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı ERDOĞAN, sorulan bir soru üzerine, ‘benim tarzım gereği davet edilen her yerde bulunurum. İrfan Bey de beni davet etti ve geldim. Kendisi ne birde Milletvekilliğinden düştüğümde yani aday olamadığımda benim için söylediği bir sözden dolayı vefa borcum var, gelişim bu amaçlıdır. Burada bulunmam kesinlikle bir kalıba sokulmamalı yoruma tabi tutulmamalıdır’ dedi.

HABERİN İÇİNDEN

İrfan ERDEM yaptığı açılış sonrasındaki basın toplantısında gazeteciklerin sorularına verdiği yuvarlak cevaplarla kafaları karıştırmaya devam etti.

Başkan adayı hakkında sorulan sorular üzerine; bizde başkan adayı falan yok. Herkes başkan adayı. Ben başkan adayı değilim. Cümleleri ile konuyu yuvarlamaya çalışan ERDEM'in açtığı seçim bürosunda her tarafta yazan "İrfan ERDEM" yazısı ile çelişkili görüntü oluşturdu. Hatta bir soru üzerine "Seçmenlerin adaylara başkan adaylarına bakıp öyle karar verecek" şeklindeki ifadesi ise bir önceki ifadeleri ile tam anlamı ile çeliştiği görüldü.

Basın mensuplarının soruları üzerine seçilecek güçlü bir TSO yönetiminin Ereğli'de belediye başkanını belirleyebileceğini ifade etti. ERDEM'e bu sözünden yola çıkarak basında diğer aday Arslan KELEŞ'in birleşme görüşmeleri sırasında "ERDEM grubunun kendisine belediye başkanlığı adaylığını teklif ettiler" haberi hatırlatılıp bunun doğru olma ihtimalinin bu söylemler sonrasında daha da netleştiği ifade edilince ERDEM yine tam tersi bir cevap verdi. Belediye başkanını halk ve siyasi partiler belirler şeklindeki cevabı ile yine basın mensuplarını şaşırttı.

Yine basında geniş yankı uyandıran bir gazetecinin kendisine dosya şantajı hazırlığı ile ilgili söylemleri sonrasında bu ismi açıklayacağını ifade eden ERDEM; bu isimin kim olduğu sorulduğunda ise "Bu isim müsaade ederseniz bende kalsın, ben kimseyi töhmet altında bırakacak bir cümle sarfetmedim" demesi ise yine kafalardaki soru işaretlerinin artmasına neden oldu.

 
Gösterim : 19610
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21705163, Bugün: 981 kez ziyaret edilmiştir.