Kayıt Tarihi: 9 Nisan 2013 Salı 15:42
Edebiyat Öğretmeni Recep ÇETİN'in yazdığı 'Kara Papaz Makarıos' Kitabı Okurlarıyla Kitap Günleri’nde Buluştu
Karadeniz Ereğli’ye bağlı Ormanlı beldesinde Edebiyat Öğretmenliği yapan Recep ÇETİN, 8 yıllık araştırmalarını topladığı kitaplarını, Karadeniz Ereğli Kitap Günleri'nde halkla buluşturuyor.

49. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karadeniz Ereğli Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Vedat Can Sergi Salonu'nda, Karadeniz Ereğli Kitap Günleri Sergisi açıldı. Sergide kitaplarını görücüye çıkaran edebiyat öğretmeni Recep ÇETİN, yaklaşık 10 yıldır yaptığı tarihi çalışmalarını derlediği kitaplarının tarihe ışık tutacağını söyledi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan ÇETİN, Ormanlı beldesi ve buraya bağlı 30 köyle ilgili olarak yaptığı araştırmada Kıbrıs'ta Türk-Yunan Savaşı'na neden olduğu iddia edilen Makarios ile ilgili olarak bilgilere ulaştığını söyledi.

Recep ÇETİN, ‘Yaklaşık 8 ila 10 yıldır Karadeniz Ereğli tarihi üzerinde araştırmalar yapmaktayım. Öncelikle ‘Başı Virandan Ormanlı Cumaya’ adıyla Ormanlı ve Ormanlı beldesine bağlı 30 köyün tarihi hakkında araştırmalar yaptım. Bu araştırmaları yaparken ilginç bir durumla karşılaştım. Bu bilgi Kıbrıs Cumhurbaşkanı Makarios’un 1920-1925 yılları arasındaki gerçekleşen nüfus mübadelesi ile Ereğli’den ayrıldığı dedikodusuydu. Bu bilgiye önem vererek yöremizde çeşitli araştırmalar yaptım. Bu konuda eski Karadeniz Ereğli Belediye Başkanımız Ruhi CÖBEKOĞLU ile görüşmede bulundum. Bunun dışında birçok insanla görüştüm. En son Kıbrıs Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile de görüşme yaptım. Gerçeklik iddiasını araştırdım. Elde ettiğim bilgilerle de Kara Papaz Makarios isimli kitabımı çıkardım. Karadeniz Ereğli halkının bu bilgilere ulaşmasının yararlı olacağını düşünüyorum.’ dedi

 
Gösterim : 3228
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21703573, Bugün: 1334 kez ziyaret edilmiştir.