Kayıt Tarihi: 8 Mart 2013 Cuma 16:05
Ereğli Belediye Meclisi'nde alınan kararlara AK Parti'liler tepkili
Kdz. Ereğli AK Parti Belediye Meclis üyeleri Yusuf Kalay ve Esra Alpago, belediye meclisinin mart ayı toplantısında aldığı kararlara tepki gösterdi.

Basın toplantısı düzenleyen Kalay ve Alpago, mart Ayı olağan belediye meclisi toplantısında kamuoyunu ilgilendiren pek çok konuda karar alındığını belirtti. Mecliste alınan kararların bazılarına Ereğli'nin menfaatleri adına şerh koyduklarını belirten Kalay, şöyle konuştu: "Şubat ayında Ereğli’yi en fazla ilgilendiren konulardan biri Müftü Mahallesi’nde 3 dönümlük bir arsanın satışıydı. Bu şubat ayı meclisinde oldu bittiye getirildi. Meclisten bilgi saklandı. Belki burada bizim de bir eksikliğimiz oldu. Çok sorgulamadık. Bir güven telakki ettik. Fakat bize daha sonra gelen duyumlara göre halk otobüslerinin olduğu alandaki 3 dönümlük bir arazinin satışı gündeme gelmiş. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Halil bey bu araziyi ben ürettim. İstediğim gibi satarım tavrında hareket etti mecliste. Sorarız biz Halil beye. Sen bu araziyi nasıl ürettin arkadaşım? Bu araziyi deniz doldurarak mı kazandın? Sana babanın servetinden mi kaldı? Bu arazi Ereğli var olduğundan beri oradaydı ve bu arazi düne kadar Halil beyin becerip de yapamadığı katlı otoparkın alanıydı. Bugün itibarıyla sadece kağıt üzerinde ticaret alanına çevrildi. Bu satılacak, birilerine peşkeş çekilecek anlamına gelmemeliydi." dedi.

Ereğli'nin en değerli bölgesi olan araziyle ilgili AK Parti'nin yer altına 4 katlı otopark, üzerine belediye binası yapılması ve kalan bölümün kent meydanı olarak düzenlenmesi yönünde çalışmaları bulunduğunu belirten Kalay, "Şu anki terminali, adliye ve kaymakamlık binasını gözünüzün önüne getirin. Şu anda Halil Bey’in satmak istediği araziyi gözünüzün önüne getirin. Bütün bu arazi on dönümün üzerinde. Böylesine güzel bir meydanın ortasındaki bir araziyi satarsanız Ereğli’nin planlamasına ihanet etmiş olursunuz. Bu ihanet daha önceki dönemlerde 10 dönümlük çok değerli bir araziyi askeriyeye devretmekle yapılmıştır. O dönemlerde çok büyük mücadele ettik ama sayımız yetmediği için başaramadık. O yüzden bu arazinin satılmaması için elimizden geleni yapacağız. Kaldı ki bu karar bazı duyarlı CHP’li belediye meclis üyelerini rahatsız etmiş olacak ki, arkadaşlar bir önerge verdi ve grup olarak buna destek verdik. Biz belediye meclisi olarak bu işin peşini bırakmayacağız." diye konuştu.

Festivalle ilgili eleştirilerde de bulunan Kalay, belediye meclisinden bağış için yetki istenmesinin vatandaştan zorla para toplanacağı anlamına geleceğini de iddia etti. Kalay, "Bizler Ereğlide festivale karşı değiliz. Ama bu bir festival değildir. Bir karnavala dönüşmüştür. Sanatçılara para yetiştirme yarışına dönüşmüştür. Ereğli’nin kültürünü, sosyal yapısını, Ereğli’yi var edecek festivaller bizim de katkılarımızla mutlaka yapılacaktır.”

 
Gösterim : 1974
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21706670, Bugün: 377 kez ziyaret edilmiştir.