Kayıt Tarihi: 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:35
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK Alman Yatırımcı ile Bir Araya Geldi
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, 7 ülkede yatırımı bulunan Alman Konteyner firması ELA'nın Direktörü Fridor BOERMA'yı ağırladı. Başkan POSBIYIK, yatırım yapılması Durumunda Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ifade etti.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, 7 ülkede yatırımı bulunan ve toplam 5 bin dolayında çalışanı bulunan Alman Konteyner firması ELA’nın Direktörü Fridor BOERMA’yı ağırladı.

Başkan Posbıyık firma yetkilileriyle, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile yemekte bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemeğin ardından Başkan POSBIYIK ve Alman ELA Firması Direktörü Fridor BOERMA çeşitli açıklamalarda bulundu.

Başkan Halil POSBIYIK: ‘Yatırım Durumunda Biz Gerekeni Yaparız’

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK yaptığı açıklamada, Karadeniz Ereğli’ye yatırımcı gelmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü ve Alman firmasının da Karadeniz Ereğli’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacağını ifade ederek şunları söyledi: ‘Alman firması uluslar arası alanda yatırım yapan ve giderek büyüyen bir firma biz kendilerine Karadeniz Ereğli’de yatarım yapmaları konusunda davette bulunduk. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak her türlü yardıma söz verdik. Bölgemizin yatırıma ihtiyacı var. Önemli olan bir araya gelmek dost olmak. Erdemir Genel Müdürü ile de görüştüm konudan kendisinin bilgisi var. Erdemir ile de görüşecekler. Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşecekler. Yatırım alanlarında ve OSB’de incelemeler yapacaklar. Umarım hayırlı olur.’ dedi.

ELA’nın Direktörü Fridor BOERMA: ‘İncelemelerimizi Yapacağız’

ELA’nın Direktörü Fridor BOERMA ise, Karadeniz Ereğli’de yapacakları temasların ve incelemelerin son derece önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: ‘Karadeniz Ereğli’de olmaktan mutluyuz. Karadeniz Ereğli’de çeşitli incelemeler yapacağız. Kararımızı vereceğiz. 7 ayrı ülkede 500 temsilci ile 5 bin dolayına işçi istihdamımız var. Firmamızın kurucusunun filozofisi yüzde 500 ile başlanır ya da hiç yapılmaz. Doğru zaman ve doğru kişilerle iş yapmak çok önemli. Karadeniz Ereğli’de doğru insanlarla buluştuğumuza inanıyorum. Türkiye‘de yatırım yapmayı planlıyoruz. Kısa bir zaman içerisinde izlenimimiz belediye başkanımız bizi çok iyi karşıladı. KendisindenKaradeniz Ereğli hakkında bilgi aldık. Yatırımın buraya yapılmasını istediğini biliyorum. Değerlendirmelerimizi yapacağız’dedi

 
Gösterim : 2146
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21714831, Bugün: 8538 kez ziyaret edilmiştir.